Posle premijere „Trpele“ ponovo pred kraljevačkom publikom

Režiju potpisuje Aleksandra Kovačević, a predstava je nastala na osnovu autentičnih ispovesti žena koje su dugo bile žrtve nasilja i, na kraju, ubile svoje zlostavljače

Predstava TRPELE, koju je Kraljevačko pozorište napravilo u saradnji sa Šabačkim pozorištem na repertoaru je u subotu 5. juna u 20 časova. Režiju potpisuje Aleksandra Kovačević, a  komad govori o nimalo lakim, ali duboko životnim ženskim temama i dilemama. Predstava Bobana Skerlića i Milene Depolo nastala je na osnovu dokumentarnog materijala, autentičnih ispovesti žena koje su bile žrtve nasilja. Kao polazište poslužili su transkripti intervjua koje je Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji obavio sa ženama koje su ubile svoje zlostavljače. U predstavi igraju: Jasminka Hodžić u alternaciji sa Biljanom Kostantinović, Gorica Dinulović, Biljana Talić, Svetlana Milenković, Sonja Milojević, Deana Kostić i Aleksandra Ristić.

Nakon premijernih izvođenja u Kraljevu i Šapcu, predstava svoj susret sa publikom u gradu na Ibru ima ove subote. Ulaznica za ovu predstavu košta 300 dinara.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *