Predstava o ženama koje su ubile svoje zlostavljače

„Trpele“ su pozorišni komad nastao na osnovu dokumentarnog materijala, autentičnih ispovesti žena koje su bile žrtve nasilja

Predstava TRPELE koju je Kraljevačko pozorište napravilo u saradnji sa Šabačkim pozorištem na repertoaru je u utorak 23. novembra od 20 časova. TRPELE su  komad o nimalo lakim, ali duboko životnim ženskim temama i dilemama. Predstava je nastala na osnovu dokumentarnog materijala, autentičnih ispovesti žena koje su bile žrtve nasilja. Kao polazište poslužili su transkripti intervjua koje je Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji obavio sa ženama koje su ubile svoje zlostavljače. U predstavi igraju: Jasminka Hodžić, Gorica Dinulović, Biljana Talić, Svetlana Milenković, Sonja Milojević, Deana Kostić i Aleksandra Ristić.

Predstava TRPELE u režiji Aleksandre  Kovačević, do danas je zaradila nepodeljene komplimente stručne kritike i publike kao i pozivnicu na više pozorišnih festivala.

Ulaznica za ovu predstavu košta 300 dinara. Zbog epidemioloških mera pozorište je u stanju da primi samo 90 gladalaca i toliko karata je pušteno u prodaju.

utorak, 23.novembar u 20 časova

Boban Skerlić i Milena Depolo

TRPELE

režija: Aleksandra Kovačević

1 komentar za naslov “Predstava o ženama koje su ubile svoje zlostavljače

  1. Licemeri. Godinama ste štitili zlostavljača i njegove saučesnike. Obnevideli ste i ogluveli na kriminalna ponašanja svojih kolega. Sram Vas bilo!

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *