Predstavljanje dve knjige Centra za promociju nauke u kraljevačkoj biblioteci

U pitanju su dva najzapaženija izdanja koje je objavila ova javna institucija čija je ideja vodilja da se premosti jaz između nauke i društva

U četvrtak, 4. novembra u 19 časova, u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ Kraljevo biće predstavljana izdanja Centra za promociju nauke Beograd. Reč je o publikacijama „Vanzemaljski jezici” i „A šta ako…”.

Centar za promociju nauke je javna institucija, osnovana 2010. godine od strane Ministarstva nauke Srbije sa zadatkom da promoviše nauku i tehnologiju. Centar svoje aktivnosti sprovodi u saradnji sa istaživačkim i obrazovnim institucijama u Srbiji i širom sveta. Ideja vodilja na kojoj počiva delatnost Centra je da se. Ima razvijenu izdavačku delatnost, a među najzapaženija izdanja spadaju upravo knjige koje će 4. novembra biti promovisane u Biblioteci.

Knjiga „A šta ako…” Peg Titl predstavlja uspešan pokušaj  da se na jednom mestu nađu svi u filozofiji poznati misaoni eksperimenti. Njome su postavljena temeljna pitanja o prirodi ljudskog znanja, duha i jezika, o stvarnosti, prostoru i vremenu, pojmovima dobrog i lepog, ispravnosti naših postupaka, kao i o pravednosti društvenih uređenja.

Autor knjige „Vanzemaljski jezici“, Danijel Oberhaus, pokušava da odgovori na pitanja koja Zemljani pokušavaju da odgonetnu vekovima. Jedno od pitanja je i da li smo sami u vasioni, na koje se nadovezuje i pitanje o tome kako bi se komuniciralo sa vanzemljskim svetom.