Radionica za vokalne soliste

Na predlog vokalnog pedagoga Danke Stojiljković koja če voditi radionicu, dvoje polaznika radionice nastupiće u revijalnom delu večernjeg koncerta na Festivalu “Zlatne harmonike Kraljeva” krajem jula

Kulturni centar „Ribnica” Kraljevo poziva mlade talentovane pevače na radionicu za voklane soliste koju će voditi Danka Stojiljković. Radionica se organizuje u okviru Festivala „Zlatne harmonike Kraljeva” 29. jula u svečanoj sali Gradske uprave od 10.30 do 15.00.  Korepetitor na harmonici je Milorad Murganić.

Na radionici će biti obrađene specifičnosti izvođenja narodnih pesama, kao što su stil, interpretacija, značaj dikcije, pravilno disanje, podela strofa i karakteristike ukrašavanja melodije u zavisnosti od geografskog porekla pesme. Svi polaznici radionice dobijaju sertifikat. Na predlog vokalnog pedagoga Danke Stojiljković, dvoje mladih pevača, koji su pohađali radionicu, nastupiće u revijalnom delu večernjeg koncerta na Festivalu “Zlatne harmonike Kraljeva” 29. jula na Trgu srpskih ratnika.

Slobodanka Danka Stojiljković (1969) je vokalna solistkinja. Snimila je više od 80 tradicionalnih, starogradskih pesama i romansi za Fonoteku Radio Beograda i Radio Novog Sada. Od 2000. godine zaposlena je u Radio Beogradu kao muzički urednik Beograda 202, a od 2018. godine radi na mestu glavnog i odgovornog urednika tematskog internet kanala Radio Beograda „RTS pletenica’’.

Za PGP-RTS je snimila pet samostalnih albuma sa tradicionalnim, komponovanim, starogradskim pesmama i romansama.

Pravo učešća na radionici imaju pevači starosti od 16 do 30 godina.

Prijavu za radionicu možete poslati na mejl zlatneharmonike@kcribnica.rs do 25. 7. 2022.

Prijava treba da sadrži:

Ime i prezime, datum i mesto rođenja (prebivalište) i broj telefona.