U susret NIN-ovoj nagradi – promocija romana „Petlja“ Dejana Aleksića

Poznati i nagrađivani kraljevački književnik, u organizaciji Kulturnog centra Ribnica, predstavlja roman u kojem je osnovni motivacioni pokretač postupaka glavne junakinje Dine – nepristajanje da se bude ono što od nas naprave drugi

Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo organizuje promociju romana „Petlja“ našeg poznatog i nagrađivanog književnika Dejana Aleksića.

Roman će biti predstavljen u Svečanoj sali Gradske uprave u četvrtak, 25. novembra u 19 časova.

Osim autora, o knjizi će govoriti i književna kritičarka Ana Gvozdenović. Moderator programa je  Miša Milosavljević.

Pripovedana glasom mlade buntovne žene, raspete između poljuljanih vrednosnih stavova i traganja za samoostvarenjem, ova snažna i uzbudljiva priča vodi nas kroz lavirinte skučenih životnih izbora, koja često dovodi do korenitog preispitivanja i preobražaja ličnosti. Nepristajanje da se bude ono što od nas naprave drugi, osnovni je motivacioni pokretač postupaka glavne junakinje Dine.

Dejan Aleksić (1972) je pesnik i stvaralac književnih dela za decu – proznih, pesničkih i dramskih. Diplomirao je na Odseku za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Objavio je deset pesničkih i više od dvadeset knjiga za decu, kao i knjigu dramskih tekstova. Dobitnik je značajnih književnih nagrada u Srbiji, ali i nekih međunarodnih nagrada. Pesme su mu uvrštene u brojne antologije i prevođene na nekoliko evropskih jezika. Njegovi stihovi i proza za decu deo su nastavnog programa u osnovnim školama, a „Cipela na kraju sveta“ je na listi obavezne lektire za 7. razred.

Aleksićev debitantski roman „Petlja“ objavila je ove godine Laguna iz Beograda.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *