Učešće predstave „Trpele“ na dva festivala

Predstava Kraljevačkog i Šabačkog pozorišta najpre će biti izvedena na Međunarodnom festivalu kamernog teatra u Strumici, a potom i na 57. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ u Leskovcu

Predstava TRPELE u produkciji Kraljevačkog i Šabačkog pozorišta, a u režiji Aleksandre Kovačević,  nastupiće na 29. Međunarodnom festivalu kamernog teatra RISTO ŠIŠKOV u Strumici – Severna Makedonija u subotu 11. septembra.

Predstava pozorišta iz Kraljeva naći će se u izuzetnoj selekciji koju čini još deset predstava iz Bugarske, Hrvatske, Srbije i Severne Makedonije.

Pozorišno stvaralaštvo naše zemlje, pored Kraljeva i Šapca, predstaviće i ansambl BITEF teatra iz Beograda, sa višestruko nagrađivanom predstavom JAMI DISTRIKT u režiji Kokana Mladenovića.

Stručni žiri u sastavu: Aleksandra Peševska, Blagoje  Čorevski i Pepi Mirčevski doneće odluku o nagradi za najboljeg glumca Festivala, koja je ujedno i jedina nagrada ovog festivala posvećenog uspomeni na slavnog makedonskog glumca Rista Šiškova.

Nakon povratka iz Severne Makedonije, ansambl predstave TRPELE očekuje nastup na 57. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ u Leskovcu, u konkurenciji sedam najboljih predstava izvedenih prošle sezone, po izboru selektora Miroslava Radonjića, teatrologa iz Novog Sada.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *