Na redu je zamena betonskih ploča u još jednoj ulici u centru Kraljeva

Betonskim pločama u kraljevačkoj Ulici cara Dušana odavno je, kako kažu u JKP „Putevi“ Kraljevo – istekao rok. Postavljene su još 2009. godine, a radnici Javno komunalnog preduzeća „Putevi“ jutros su započeli radove na njihovom uklanjanju i asfaltiranju koji će trajati do 20. oktobra. Ulica Cara Dušana zatvorena je za saobraćaj od raskrsnice sa Hajduk Veljkovom do raskrsnice sa Ulicom Olge Jovičić.

Direktor JKP „Putevi“ Mirko Vuković kaže da su, obzirom da je Ulica cara Dušana jedna od frekventnijih u užem gradskom jezgru, morali da angažuju veliki broj radnika kako bi ovaj posao obavili za što kraće vreme.

Tako ćemo za tri dana osposobiti ulicu, ploče zameniti sa asfaltnim površinama i pustiti je u saobraćaj. Radovi podrazumevaju i obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije i obeležavanje svih parking mesta u celoj Ulici Cara Dušana. Tu je i „ukrajanje“ oko postojećih šahti, poklopaca. Nije veliki prostor, ali zahteva dosta manuelnog rada.

Iz preduzeća JKP „Putevi“ uputili su molbu građanima da sa parking mesta sa obe strane Ulice cara Dušana do narednog četvrtka izmeste svoja vozila kako bi i teže građevinske mašine mogle da priđu.

Posle rekonstrukcije dela Ulice Cara Lazara i aktuelnih radova u Ulici Cara Dušana, plan JKP „Putevi“ je da, ukoliko vremenski uslovi dozvole, do kraja ove sezone rekonstruišu i deo Ulica Četvrti kraljevački bataljon.

    M. M. D.