SDPS u prvih pet stranaka

Kraljevo, 22. decembar 2015. (FoNet) To što je sada veća gužva nego pre pet godina na osnivanju stranke u Vrnjačkoj banji dokaz je da smo među prvih pet strnaka u Srbiji, iako istraživači javnog mnjenja to ne priznaju, rekao je večeras u Kraljevu na proslavi petogodišnjice Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) njen predsednik Rasim Ljajić.

On je ocenio kao nonsens to što se u istraživanjim on, kao prvi čovek SDPS, kotira reltivno visoko, a da stranke nigde nema.

Tvrdim da smo po organizaciji, kvalitetu ljudi i stranačkoj infrastrukturi stranka takvog kvaliteta da ćemo, ne na narednim, već na nekim sledećim izborima, samostalno izaći, najavio je.

Ljajić je rekao da je kao predsednik presrećan zbog prepune sale i velikog broja prisutnih.

Zbog svih koji su došli imamo obavezu da demonstriramo umerenost u svemu, borbu protiv ekstremizma i državotvornost, jer je bez stabilne i ekonomski jake Srbije, naveo je, nemoguće ostvarivati druge političke ciljeve i interese.

Prema njegovoj oceni, sve je to ostvarivo, ali je potrebno više rada na, do sada, krhkim demokratskim institucijama.

Ljajić je dodao da ga neće iznenaditi ako narednog proleća, uz pokrajinske i lokalne, budu i parlamentarni izbori.

Nemam nikakvu informaciju o raspisivanju parlamentarnih izbora,rekao je, ali se SDPS svakako priprema  za izbore na svim nivoima, bez obzira hoće li ih biti ili neće.

On je večeras izjavio i da je svako rešenje vezano za TV pretplatu privremenog karaktera, a da će ovo poslednje da se ona plaća uz račun za struju trajati godinu dana.

U međuvremenu moramo da nađemo trajno rešenje, kako bismo obezbedili nezavisnost javnog servisa i njegovo redovno funkcionisanje, pojasnio je Ljajić, dodavši da očekuje kako cena od 150 dinara neće uticati na socijalno-materijalni status građana.