Sastav i zaduženja članova „gradske vlade“

7. septembar 2020.

Devet članova Gradskog veća je iz prethodnog saziva, neki od njih dobili su i nova zaduženja; a četvoro novih: Novica Lišanin, Ivana Bazić, Radoica Kočović i Vladan Vranić zaduženi su za ove resore

Na prvoj sednici Gradskog veća u novom sazivu, jedna od tačaka se odnosila na opredeljivanje resornih zaduženja članovima Gradskog veća. Članovi Gradskog veća iz prethodnog saziva su delom zadržali svoja nekadašnja zaduženja, a pored starih dobili su i nova zaduženja, a novi članovi Gradskog veća će u naredna četiri godine obavljati dužnosti iz različitih oblasti u skladu sa predlogom koji je usvojen na današnjoj sednici.

Novi većnici su Novica Lišanin, Ivana Bazić, Radoica Kočović i Vladan Vranić, a zaduženja starih i novih većnika pogledajte na fotografiji ispod:

Pored toga, na današnjoj sednici opredeljena su i sredstva za redovno funkcionisanje onih političkih subjekata koji su učestvovali na lokalnim izborima održanim 21. juna i osvojili odborničke mandate u kraljevačkoj gradskoj skupštini. Oni će, u skladu sa brojem mandata koje su osvojili dobiti sredstva iz budžeta grada Kraljeva za redovno funkcionisanje.

Naime, planirana sredstva, prema Odluci o budžetu  Kraljeva za ovu godinu, za finansiranje redovnog rada političkih subjekata iznose 2.683.000 dinara. Celokupan iznos raspodeljen je tako da će u mesečnim iznosima, političkim subjektima, srazmerno broju osvojenih glasova do 31. decembra ove godine dobijati:

 Aleksandar Vučić – za našu decu 132.808,50 dinara

– Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija 38. 679,90 dinara

– grupa građana Metla 2020 – Starosedeoci 19.094 ,00 dinara

– Zdrava Srbija – POKS – Bolja Srbija 17.730,20 dinara  i

– Aleksandar Šapić pobeda za Kraljevo 15.270,70 dinara

Pored ovih sredstava, biće obezbeđena i sredstva za naknade odbornicima u Skupštini grada Kraljeva. Tu su i naknade šefovima odborničkih grupa, zamenciima šefova i tehničkim sekretarima odborničkih grupa.