Ovo su svi predlozi za kraljevdanska priznanja i nagrade

5. oktobar 2020.

Svim dobitnicima, nagrade i priznanja za tekuću godinu trebalo bi da budu dodeljene na svečanoj sednici gradske skupštine na Kraljevdan – u sredu 7. oktobra

Ako se sa predlogom skupštinske Komisije za nagrade i priznanja na današnjioj sednici gradske skupštine saglase i gradski odbornici, Diplome zaslužnih građana grada Kraljeva dobiće:

dr Zorica Kostić, infektolog, „za učinjena humana dela i predan rad u oblasti zdravstva“, pre svega tokom borbe sa virusom korona

Zoran Stanković, generalni direktor preduzeža „Elektromontaža“ d.o.o. Kraljevo „za učeinjna humana dela i doprinos u radu i razvoju društvene zajednice“ i

Zoran Stanojević – pripadnik specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije „za hrabrost, požrtvovanje i humano postupanje prilikom spasavanja života ugroženih građana“ u junskim poplavama na teritoriji MZ Studenica.

Komisija za nagrade i priznanja predložila je da Zavod za javno zdravlje Kraljevo dobije Diplomu zaslužne ustanove „za dugogodišnji rad u zdravstvu, profesionalno i požrtvovano postupanje u sprečavanju i širenju pandemije SARS-CoV-2 virusa“

Diplomu zaslužne sportske organizacije grada Kraljeva za ovu godinu trebalo bi da dobije Vaterpolo plivački klub „Kraljevo“ iz Kraljeva „za izuzetan uspeh, strajnost i posvećenost razvoju i unapređenju vaterpolo i plivačkog sporta“.

Predlog Komisije za nagrade i priznanja je i da Diplomu zaslužne obrazovne ustanove grada Kraljeva za ovu godinu dobija Elektro-saobraćajno tehnička škola „Nikola Tesla“ iz Kraljeva „za dugogodišnje uspešan rad u obrazovanju i ostvarene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima“.

Diploma zaslužnog udruženja građana za 2020. godinu trebalo bi da pripadne udruženju građana „Prijateljstvo za nova vremena“ „za doprinos razvoju i afirmaciji grada Kraljeva“.

Predlog Komisije za nagrade i priznanja je da Oktobarsku nagradu grada Kraljeva dobije pukovnik profesor dr Radovan Čekanac „za doprinos razvoju i unapređivanju zdravstva“ i za nesebičnu pomoć i napore učenjene na sprečavanje širenja Covida-19 na teritoriji grada Kraljeva.

Andrea Ćirić, studentkinja četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta na Beogradskom univerzitetu, trebalo bi da bude dobitnik Specijalne nagradu za podsticaj humanosti „Milomir Gllavčić“ – „za pokazanu solidarnost, humanost i dobročinstvo“, zato što je ona svoju rođendansku žurku pretvorila u humanitarni događaj, a od dobijenih darova kraljevačkoj bolnici kupila aparat za intravensku primenu lekova.

 

1 komentar za naslov “Ovo su svi predlozi za kraljevdanska priznanja i nagrade

Comments are closed.