Oktobarska nagrada Kraljeva dr Radovanu Čekancu

5. oktobar 2020.

Ako se odbornici saglase sa predlogom Komisije za nagrade i priznanja, epidemiolog u penziji dobiće najviše gradsko priznanje „za doprinos razvoju i unapređivanju zdravstva“

Komisija za nagrade i priznanja grada Kraljeva utvrdiila je Predlog odluke o dodeli nagrada i priznanja pojedincima i organizacijama za 2020. godinu, povodom dana Kraljeva. Sa ovim predlogom danas bi trebalo da se saglase odbornici gradske skupštine, a Oktobarsku nagradu, predlog je Komisije, treba da dobije pukovnik prof, dr Radovan Čekanac koji se, kako se navodi u tekstu predalagača „od prvog dana nakon uvođenja vanrednog stanja stavio na raspolaganje Gradskom štabu za vanredne situacije i borio se danonoćno sa ovom pošasti – u interesu građena Kraljeva. Svojim znanjem i iskustvom koje je stekao sa skoro 40 godina rada u struci, nemerljivo je doprineo poboljšanju zdravstvene slike u Kraljevu u periodu najveće epidemiološke katastrofe koja je pogodila čovečanstvo, a nije mimoišla ni Kraljevo“.

Dr Radovana Čelanca za ovu nagradu predložio je predsednik gradske skupštine Nenad Marković

Dobitnik Oktobarske nagrade grada Kraljeva, koja će kao i sve ostale biti dodeljene na svečanoj sednici gradske skupštine za Kraljevdan, 7. oktobra, biće nagrađen sa 100.000 dinara.

 

 

 

 

 

9 komentara za naslov “Oktobarska nagrada Kraljeva dr Radovanu Čekancu

  1. . Pukovnik profesor Dr Radovan Čekanac je zasluženo dobitnik Okobarske nagrade Grada Kraljeva za 2020.g. Kako korisno i dobro mogu da govore ljudi koji umeju da ćute! 

  2. . Ovaj tamo gde je radio nije se mnogo mešao u svoj posao! SNS ovski kriterijum vrednosti! Sramota za Kraljevo! 

  3. . Postoji jedno oružje koje je mnogo strašnije od klevete, to je ISTINA. Humanost na delu profesora Dr Čekanca! 

  4. . Ne volim što su ga “oni” predložili, alo doktor je zaslužio nagradu.

  5. . Hej, kako vas nije sramota da pljujete po necijoj 40 godisnjoj karijeri na VMA… Zar vam je bre sve politika…

  6. . Nagrada ide u prave ruke, vrsnom stručnjaku, poštenom i  vrednom profesoru Dr Čekancu. Bravo za Kraljevo

  7. . Jedan veterinar iz istoimenog instituta, takođe član SNS-a je skoro kupio ćerci stan u Beogradu (Voždove kapije) u vrednosti od 130000 evra. 

  8. . Pre nego sto dobije nagradu…neka objasni dr Cekanac zasto veterinaski institut ne radi vise analize na covid 19…jel su stigli ti reagensi…dr Cekanac je smesno reagovao,a svi znamo da je to uradjeno iz politickih razloga…doktor je obican sns politicki covek

Comments are closed.