Andrei Ćirić – Nagrada „Milomir Glavčić“

5. oktobar 2020.

Specijalnu nagradu za podsticaj humanosti, koja nosi ime dobrotvora iz Kanade, Andrea je, prema rečima predlagača i Komisije za nagrade i priznanja, zaslužila pretvaranjem svoje žurke u humanirtarni događaj

Andrea Ćirić, studentkinja četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta na Beogradskom univerzitetu, ako se sa time na današnjoj sednici slože i odbornici gradske skuopštine – biće ovogodišnji dobitnik Specijalne nagradu za podsticaj humanosti „Milomir Gllavčić“ – „za pokazanu solidarnost, humanost i dobročinstvo“.

Andrea je žurku koju je priredila povodom svog 23. rođendana – pretvorila u humanitarni događaj, a od dobijenih darova – kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica“ kupila je aparat za intravensku primenu lekova.

Godinama je, Anja, kako je prijatelji zovu – želela da svoju rođendansku proslavu pretvori u neku proslavu humanitarnog karaktera.

– Međutim, tek ove godine su se „sklopile kockice“, što se tiče ispita na fakultetu i drugih obaveza, pa sam rešila da organizujem humanitarnu proslavu. Moram da se zahvalim i drugarima koji su mi pomogli u organizaciji i podršci. Čak su i sami dovodili svoje drugare koji su bili oduševljeni idejom, a dileme kome ćemo pokloniti aparatt nije bilo, jer sam želela da doniram ovde u Kraljevu, jer sam ovde odrasla ovde u Kraljevu i želela sam da poklonim to svom gradu, a najviše deci – otkrila je za portal Krug krajem jula ove godine Anja.

Ovo je Anjina priča: https://youtu.be/qfy9yTG2Oc0

Pored toga što na teškom fakultetu niže najviše ocene, Anja je i veoma aktivan član istraživačkog tima u Istraživačkoj stanici Petnica.

Pročitajte priču portala Krug o tom Anjinom divnom gestu NA OVOM LINKU

Novčani deo Specijalea nagrade za podsticaj humanosti “Milomir Glavčić” iznosi 70.000 dinara, a Andreu je za ovu nagradu predložio predsednik gradske skupštine Nenad Marković…

1 komentar za naslov “Andrei Ćirić – Nagrada „Milomir Glavčić“

  1. . Eto 70 .000 dinara vredi nagrada.Marketing budućoj intelektualnoj ,,eliti,,a ovaj narod nije baš toliko glup.Ima u Kraljevu pojedinaca i nevladinih organizacija koje iza sebe imaju milione donacija a ono nagrada ćeri.A sledi u biografiji  ,majka sve isplanirali…PS djevojka je pametna i ne znam čemu ovaj cirkus.

Comments are closed.