Brojni građani Kraljeva stali uz – Armina Asimija

Društvene mreže preplavljene su komentarima kojima su brojni građani Kraljeva stali u odbranu svog sugrađanina kojeg su pojedini portali, nakon što je objavio sliku sa Draganom Đilasom, bez ikakvih dokaza optužili da je – islamski fanatik

Vest koju je sinoć, ne potkrepivši svojih nekoliko redova nijednom tvrdnjom ili izvorom, u svom elektronskom izdanju objavio najpre „Informer“, a onda i „Alo“, „Novosti“, pink.rs, da je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde u Kraljevu juče u bašti kafića „Fleš“ pio kafu sa Arminom Asimijem koji je, pisalo je,  „poznat po tome što je, kako mediji prenose, navodno islamski fanatik“, uznemirila je porodicu Asimi, ali i mnogobrojne Kraljevčane.

Snimak ekrana jučerašnje “vesti” sa elektronskog izdanja Informera

Armin Asimi je juče, tokom boravka u Kraljevu Dragana Đilasa, objavio fotografiju sa predsednikom Stranke slobode i pravde. To je bio povod da tu fotografiju najpre Informer, a onda i ostali – objave etiketirajući Asimija.

Nakon toga – društvene mreže preplavljene su komentarima kojima su građani Kraljeva stali u odbranu svog sugrađanina

Interesantno je da „vest“ na portalu „Informera“ nije potpisana, ali i da se onaj koji ju je napisao poziva na prenošenje drugih medija, iako pretragom nigde na internetu ne možete da pronađete bilo šta na temu „islamskog fanatizma“ Armina Aslimija.

U pitanju je porodica Goranaca koja generacijama živi i radi u Kraljevu – duže od 65 godina i vlasnici su nadaleko poznate poslastičarnice „Pelivan“.

Naša redakcija kontaktirala je Armina Asimija, koji je na društvenim mrežama javno pozvao gradonačelnik Kraljeva Predraga Terzića da sa njim popije kafu. Armin je najpre želeo da govori za portal Krug, a onda se predomislio, kako je naveo – dok se ne konsultuje sa advokatima.

Reagovali su drugi: njegov brat Benbela Asimi napisao je na Fejsbuku da je „lično bio prisutan kada mu je uručeno obavestenje iz vojnog odseka o rezervnom sastavu:

Kako je moguće da se navodno “islamski fanatik” regrutuje u sastav ugledne Vojske Srbije? Ovo je apsolutna tendeciozna izjava Informera koja nema utemeljene dokaze, a bitno narušava ugled porodice Asimi, koji smo mi decenijama gradili sa svojim sugradjanima u Kraljevu. Sa svojim bratom Arminom u mnogim stavovima se ne slažem, u mnogim se slažem….. i mislim da je to prirodan kvalitet odnosa. Medjutim ovakav presedan Informera i medija koji su sve ovo šerovali, pa i ponešto dodali bez ikakve osnove ….. nema smisla …. nikoga od njih nije briga o ugledu porodice Asimi, koja je poreklom iz Gore – mi smo Goranci.“

Predrag Veljković javno je postavio pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću: zašto se ovo danas dešava u Srbiji?

Armin Asimi nije islamski fanatik. Armin Asimi je Goranac, rodjen u Kraljevu. Nećete naći, gospodo „novinari“ nikoga u Kraljevu ko bar jednom nije probao neki proizvod iz poslasticarnice čiji je vlasnik Armin Asimi. 

Gospodo, ovaj mladic je oženjen hrišćankom, ženom koja potiče iz stare kraljevačke porodice sa kojom ima troje male dece i redovno posećuje crkve, a posebno manastir Ziču. Predsedniče Vučicu kome to smeta u Kraljevu Armin Asimi? Od Kraljeva je napravljena dolina gladi, ali kao da to nije dosta – ’ajde sada malo da napadamo nevine ljude i širimo mržnju medju narodom. Jel to smeta Armin zato što nije hteo da podlegne ucenama i pretnjama od strane pojedinaca u Kraljevu koji su danas vlast? Mnogi privrednici su podlegli ali hrabri Armin nije. Jel mu se ovako svetite? Aleksandre Vucicu, šta misliš kako će noćas da spavaju Armin, njegova supruga i deca? Da li će mu lokal koji je decenijama na istoj lokaciji dočekati jutro bez oštećenja? Predsedniče, šta misliš kako će biti Arminu, njegovoj deci i ženi narednih dana kada se budu kretali ulicama Kraljeva? Gradonacelniče Terziću, zašto ne osudiš ove sramne napade na Armina?  Jel Gorancima nema mesta u ovom gradu? Na kraj, velika podrška za naseg Armina, njegovu ženu i decu. Armin je od skoro postao clan SSP i mi se naseg Armina ne stidimo nego se njime ponosimo.

Ponavljam, Armin nije nikakav islamski fanatik a za sve ove navode Armin je već angažovao advokate koji će podneti tužbu protiv svih medija i novinara koji su ga optužili da je islamski fanatik“.

Na kraju, zar je potpuno objašnjavati koliko je strašno javno optužiti nekoga bez ijednog osnova i prikačiti mu „etiketu“ bez ijednog dokaza za svoje tvrdnje. Zar treba objašnjavati da ono što je objavljeno – nije vest, već primer koliko daleko su spremni daleko da idu pojedini mediji u razračunavanju sa ljudima.

Opozicioni Pokret slobodnih građana (PSG) pozvao je nadležne da hitno kazni pojedine portale u Srbiji zbog toga što su u svojim tekstovima „jednog građanina Kraljeva, pripadnika etničke grupe Goranci, proglasili za “islamskog fanatika, samo zbog toga što je objavio fotografiju sa predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom i da su time ugrozili njihovu bezbednost“.

“Bez svake sumnje se radi o raspirivanju nacionalne i verske mržnje prema svima koji nisu etnički Srbi”, navodi se u saopštenju.

  M. M. D.

3 komentara za naslov “Brojni građani Kraljeva stali uz – Armina Asimija

  1. “информер” Шта рећи, а не бити вулгаран?

  2. Imali smo devedesetih Milu Štulu i RTS ..danas imamo Informer.Pink ,RTS i desetine huškacko-propagandnih postkomunističkih radionica.Vreme je da Srbija izbaci smrad iz kuće…

Comments are closed.