Marinika Tepić: Izuzetan pristup tužiteljke u Kraljevu (VIDEO)

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, nakon trosatnog davanja iskaza u „slučaju Palma“ u kraljevačkom tužilaštvu, navela je da je dobila obećanje tužiteljke da će učiniti sve da se u ovaj postupak uključi Tužilaštvo za organizovani kriminal

Davanje iskaza Marinike Tepić, potpredsednice Stranke slobode i pravde u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu danas je trajalo više od tri sata, odnosno – gotovo dvostruko duže od davanja njenog iskaza u jagodinskoj policiji, ali je, kaže ona vredelo zbog izuzetno konstruktivnog i dobrog pristupa tužiteljke Majde Rakić.

Imala je pristup, ne samo pun razumevanja za temu organizovane prostitucije i pedofilije za koje kao prvoosumnjičenog vidimo Dragana Markovića Palmu, narodnog poslanika i predsednika Skupštine Jagodine, već i sa iskazivanjem izuzetne osetljivosti kada je reč žrtvama i svedocima – kazala je Tepić, dodajući da je danas iznela mnogo više detalja nego u iskazu jagodinskoj policiji, kao i da je tužiteljka razumela zbog čega imena pojedinih žrtava i direktnih očevidaca Tepićeva nije mogla da iznese.

Pogledajte video prilog:

Tepić tvrdi da su svi do sada pozivani svedoci prvo bili usmereni na jagodinsku policiju, a da je danas u zapisnik izričito uneto da žrtve, naročito iz Jagodine i očevici iz privatnog grada Dragana Markovića Palme ne žele da na ovaj način svoju glavu stavljaju, kako je rekla „na panj vlasniku tog grada“:

Jagodinska policija je godinama znala šta se dešava i o čemu se radi, a okretala je glavu na drugu stranu – tvrdi Marinika Tepić koja je u svojoj izjavi novinarima ispre zgrade Višeg suda u Kraljevu navela da je dobila obećanje tužiteljke da će učiniti sve da se u ovaj postupak uključi Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) u Beogradu.

To bi dalo veće ili maksimalne garancije očevicima, a i naročito žrtvama, jer TOK na zaista specifičan način postupa prema svima koji su uključeni u ovako teška i monstruozna krivična dela. S druge strane, to bi ohrabrilo i same žrtve i očevice da se ohrabre.

Ovaj predmet se sada nalazi u predistražnom postupku, odnosno – nije više na nivou prikupljanja obaveštenja.  

Potpredsednica SSP ocenila je, na osnovu pitanja koje joj je tužiteljka postavljala da se „pedantno bavila i drugim informacijama i prikupljanje obaveštenja od drugih lica, ne oslanjajući se samo ono što je iznosišeno u medijima, već da raspolaže sa više informacija“.

Na pitanje da li je do sada pozvana da da izjavu u policiji ili tužilaštvu povodom krivične prijave koja je podignuta protiv nje Tepić je odgovorila da – za sada nije:

S obzirom da se radi o lažnom prijavljivanju, verujem da će svaki odgovorni tužilac da odbaci tu krivičnu prijavu. Sadržaj prijave koja mene tereti da sam širila strah i paniku logički nameće da ne možete da širite strah i paniku ukoliko ne postoji makar mali deo istina u svemu onom o čemu sam u javnosti govorila – ocenjuje Tepić .

Nije jasno, dodala je ona, kako su žene iz Jagodine zastrašene i uplašene ako je nešto laž i ne postoji? – Po mom ličnom ubedjenju te žene su, nažalost, takođe iskorišćene, izmanipulisane i same su sebi „skočile u grlo“ stvarajući i same dokaz da postoje ozbiljni osnovi sumnje da je tačno ono o čemu sam govorila, jer drugačije ne bi bilo straha i panike – zaključila je Tepić, kojoj je u Kraljevu podršku dao i predsednik SSP Dragan Đilas, kao i dvadesetak okupljenih članova SSP iz Kraljeva i Jagodine.

M. M. D.

1 komentar za naslov “Marinika Tepić: Izuzetan pristup tužiteljke u Kraljevu (VIDEO)

Comments are closed.