Prostorije Demokratske stranke u Kraljevu na meti napada

Staklo na ulaznim vratima prostorija Demokratske stranke u Kraljevu juče je razbijeno kamenom. Iza stakla je fotografija pokojnog premijera Srbije i predsednika ove stranke Zorana Đinđića

            Demokratska stranka je danas objavila da su juče kamenovane prostorije u kojima je sedište Gradskog odbora ove stranke. U trenutku napada u prostorijama nije bilo nikoga, tako da nema povređenih, a slučaj je prijavljen policiji.

            Predsednik Gradskog odbora Vukomir Mitrović danas je izjavio medijima da ništa nije ukradeno iz prostorija, pa smatra da je motiv za napad neptrpeljivost prema drugačijim političkim opcijama:

            – Očigledno da je napadač hteo da pokaže koliko je velika mržnja prema pokojnom premijeru, koji je izgubio život za Srbiju pre 18 godina, a očito nekome smeta i danas. Ovo je poruka da u našem društvu i našem gradu ne treba da postoji višepartijski život, da ne treba da postoji različito partijsko mišljenje, ni slobode… Ja sam lično razočaran s obzirom da živim u Kraljevu mnogo godina i da sam prošao Kraljevom od Rudna do Sibnice i nikada nisam mogao da poverujem da postoje u mom gradu i mom okruženju ljudi koji su u stanju da ovakvu mržnju pokažu prema drugome.

            Mitrović kaže da je razbijeno staklo primetio kada je juče oko podneva došao da otvori stranačke prostorije i da je incident odmah prijavio policiji:

            –  Istog momenta kada sam ovo primetio ja sam juče zvao policiju Kraljevo. Oni su stvarno došli  za 5 minuta, došle su dve ekipe, napravile su snimke, uzeli su podatke. Mi, naravno, nećemo stati, ovo nas neće uplašiti, nastavićemo da radimo. Da se borimo za svoja prava, za svoje mišljenje i za demokratiju u Srbiji bez obzira na sve pritiske koje trpimo i koje ćemo možda trpeti još i više.

Vukomir Mitrović kaže da postoje snimci sa dve kamere i da zato u Demokratskoj stranci očekuju da počinilac bude brzo otkriven i sankcionisan.

(R.V.)

Fotografije: Informativna služba DS-a