Odložen referendum o opštini Ušće

11. novembar 2020.

Sada je najvažnije da zaštitimo zdravlje ljudi i da zaustavimo širenje kovida, a o opštini u Ušću meštani će odlučivati čim se stabilizuje epidemiološka situacija“, poručio je gradonačelnik Kraljeva

Zbog zabrinjavajuće epidemiološke situacije odložen je referendum na kojem je trebalo da meštani ušćanskog, studeničkog i rudnjanskog kraja donesu odluku da li će biti formirana gradska opština sa sedištem u Ušću. Ovo je danas saopštio gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić:

Epidemiološka situacija na području Kraljeva je zabrinjavajuća. Posle konsultacija za epidemiolozima doneli smo odluku da se referendum u Ušću i okolnim mesnim zajednicama odloži. Poručujem meštanima da je sada najvažnije da zaštitimo njihovo zdravlje i da zaustavimo širenje kovida, a o opštini u Ušću odlučivaće čim se stabilizuje epidemiološka situacija – rekao je gradonaćelnik Predrag Terzić u izjavi datoj posle polaganja venaca povodom Dana primirja.

Odluku o raspisivanju referenduma donela je krajem oktobra Skupština grada. Izjašnjavanje građana trebalo je da se održi na 23 glasačka mesta, a pitanje na listiću glasiće: “Da li ste za obrazovanje gradske opštine Ušće , koju čine područja mesnih zajednica Bare, Gokčanica, Mlanča, Polumir, Rudno, Savovo, Studenica, Tepeče i Ušće?

R.V.

foto: Zoran Ljubojević