Predlog Komisije za nagrade i priznanja: Oktobarska nagrada Kraljeva Aleksandru Vučiću

Sa predlogom treba da se saglase kraljevački odbornici, a nagrada predsedniku Srbije pripala bi, po obrazloženju predsednice Komisije, zbog toga što su „njegova dela vidljiva na teritoriji cele Srbije, a posebno u gradu Kraljevu“

Komisija za nagrade i priznanja u Kraljevu utvrdiila je Predlog odluke o dodeli nagrada i priznanja pojedincima i organizacijama za 2021. godinu, povodom dana Kraljeva. Sa predlogom treba da se saglase odbornici gradske skupštine, koja će biti održana uoči Kraljevdana, a Oktobarsku nagradu, predlog je Komisije (na osnovu predloga koji je uputila Snežana Jovanović, šefa odborničke grupe SNS u gradskoj supštini) treba da dobije Aleksandar Vučić, predsednik Srbije „čija su dela vidljiva na teritoriji cele Srbije, a posebno u gradu Kraljevu“, ocenila je gostujući na RTV Kraljevo, predsednica gradske Komisije za nagrade i priznanja Jelena Milojević Đunović.

Za sve ono što je bilo važno i značajno da se uradi u Kraljevu, zaslužan je isključivo i jedino Aleksandar Vućić, predsednik Srbije –  kazala je predsednica Komisije za RTV Kraljevo

Ona je govorila i o ostalim predlozima Komisije o kojima će odlučivati gradski odbornici:

Diplome zaslužnog građanina:

dr Ivica Marinković na predlog Udruženja „Strateški razvoj grada Kraljeva“

Dragoslav Dugalić, na predlog Matice iseljenika Kraljevo

Predrag Nedeljković (naslednik čuvara Srpskog groblja na Zejtinliku u Solunu), na predlog Udruženja Prijateljstvo za nova vremena

Gradimir Bajović, na predlog Milorada Jolovića

Milisav Vujanac

Diploma zaslužnog preduzeća i ustanove grada Kraljeva

kraljevačka filijala Republičkog fonda PIO, predlog Udruženja penzionera iz Vrnjačke Banje

Diploma zaslužne obrazovne ustanove

OŠ „Jovan Cvijić“ iz Sirče

Diploma zaslužne sportske organizacije

Sportski savez Kraljeva, na predlog više predlagača

Diploma zaslužnog udruženja

Društvo za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije „Jovo Kursula“, na predlog Upravnog odbora ovog društva

Specijalna nagrada za podsticaj humanosti “Milomir Glavčić“

– na predlog RTV Kraljevo i Kluba američkog fudbala „Kraljevske krune“ mladi Kraljevčani koji su uspeli da spasu život petogodišnjeg dečaka, čiji je otac, nažalost, nastradao u talasima Ibra krajem jula ove godine.

Specijalna nagrada za podsticaj humanosti “Milomir Glavčić” je 70.000 dinara, a dobitnik Oktobarske nagrade grada Kraljeva, koja će, kao i sve ostale biti dodeljene na svečanoj sednici gradske skupštine za Kraljevdan, 7. oktobra, biće nagrađen sa 100.000 dinara.

Ove godine diploma počasnog građanina neće biti dodeljena, jer je stigao – samo jedan predlog.

Konkurs za prijavu ovogodišnjih priznanja i nagrada trajao je mesec dana, ali je stigao mali broj predloga, svega petnaestak, a Komisija je razmatrala isključivo prispele, potpune i blagovremene predloge, a sve odluke, prema rečima predsednice Komisije – donete su jednoglasno.

M. M. D.

3 komentara za naslov “Predlog Komisije za nagrade i priznanja: Oktobarska nagrada Kraljeva Aleksandru Vučiću

  1. Bio jednom jedan lav, kakav lav, strašan lav, narogusen i ljut sav…..strasno, strasno…..

  2. Zašta bre oktobarska nagrada? Za uništavanje Srbije? Za kriminalizaciju? Tako je svojevremeno i Slobodanu Miloševiću dodeljeno priznanje Kraljeva, pa je završio u sudu za ratne zločine, a Srbija je pretrpela neviđena razaranja u ekonomskom, fizičkom i svakom drugom pogledu. Ima li još pametnih ljudi u Kraljevu koji će se usprotiviti ovome?

Comments are closed.