Stranka slobode i pravde Kraljevo: Pristojna Srbija će pobediti

Povodom saopštenja gradonačelnik Kraljeva, vezanog za jučerašnji protest, oglasili su se iz Gradskog odbora SSP, poručujući da protest u Kraljevu, kao i u drugim gradovima Srbije, nije bio stranački, već građanski…

U saopštenju koje je potpisala Milica Aleksić, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Kraljevu, predstavnici SSP u Kraljevu konstatuju da je „u svom saopštenju gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, povodom jučerašnjeg protesta gradjana organizovanog zbog usvajanja Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji, optužio pristalice Dragana Djilasa da su blokirale ulicu ne dozvoljavajući bolesnima da odu kod lekara, a ostale gradjane onemogućili da neometano šetaju“. U saopštenju se dalje dodaje:

Podsećamo gradonačelnika da je okupljanje građana organizovano od strane ekoloških pokreta – vid protesta protiv štetnih zakona koje donosi vladajuća SNS, koji direktno pogađaju sve gradjane Srbije, pa i Kraljevčane!

Mi, članovi Stranke slobode i pravde smo građani Kraljeva i u tom svojstvu smo prisustvovali protestu, pružajući podršku svojim sugrađanima.

Gradonačelnik bi trebalo da bude svestan da protest u Kraljevu, kao i u ostalim gradovima Srbije nije stranački već gradjanski! Kraljevčani su se juče okupili zato što im je dosta laži i ucena Srpske napredne stranke. Okupili su se zato što umesto kilometara izgrađenih puteva vide srušene mostove, zato što u pomenutim fabrikama rade za minimalni lični dohodak od koga ne mogu da prehrane porodice. Okupili su se zato što im zbog izgradnje autoputa, regulacije toka Morave i proširenja aerodroma otimate dedovinu i rušite kuće! Okupili su se protiv zločinačkog Zakona o eksproprijaciji koji će omogućiti brisanje sa karte sela Obrve u kome već plodnu moravsku zemlji otkupljujete za 45 evra po aru.

Građani su se okupili zato što žele čistu vodu, slobodne reke, zdrav vazduh. Okupili su se zato što ne žele da se litijum kopa u Pekčanici, Vrdilima, Samailima, Lopatnici, niti bilo gde u Srbiji!

Ne veruju vam više građani Kraljeva, gospodine Terziću, a i ko bi verovao čoveku koji umesto škola i dečjih vrtića otvara svečano semafore!

U pravu ste samo kad kažete da će pristojna Srbija pobediti na izborima!

Građani okupljeni na protestu jesu slika pristojne Srbije. Srbije koja mirno propušta ambulantna kola, Srbije koja ne reaguje na provokacije vaših ucenjenih vikarki dovedenih iz javnih preduzeća.

Kraljevo se budi!

Pristojna Srbija će pobediti 3.aprila! Zapamtite taj datum“ – kaže se u saopštenju Gradskog odbora SSP u Kraljevu.

Saopštenje gradonačelnika Kraljeva možete pogledati na ovom LINKU, a tekst posvećen jučerašnjim protetsima možete pogledati OVDE.

1 komentar za naslov “Stranka slobode i pravde Kraljevo: Pristojna Srbija će pobediti

Comments are closed.