Sutra zaseda Skupština grada – na dnevnom redu i nekoliko kadrovskih rešenja

Pred odbornicima je čak 49 tačaka, a pažnju privlače one koje se odnose na predložena poskupljenja prevoza i vode, zatim izbor nekoliko direktora i izveštaji o radu javnih ustanova

Kao što smo već u nekoliko tekstova izvestili „Autoprevoz Čačak“, kao nosilac konzorcijuma za lokalni prevoz, podneo je zahtev za poskupljenje javnog prevoza na teritoriji Kraljeva za 20%. JKP Vodovod je takođe zatražio 20% poskupljenja usluga vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda. Gradsko veće je dalo saglasnost na ove predloge, a konačnu odluku doneće sutra odbornici.

Sednica Skupštine grada počinje u 9 časova. Direktan prenos možete pratiti na TV Melos, na njihovom You Tube kanalu, kao i na sajtu grada Kraljeva.

Na dnevnom redu će biti i nekoliko kadrovskih rešenja, odnosno imenovanja i razrešenja direktora: posle uspešno pređene konkursne procedure za direktora JP za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo predložena je Marica Mijajlović, koja je do sada bila vršilac dužnosti direktora. Za direktora Narodnog muzeja Kraljevo predložen je Darko Gučanin, koji je tu funkciju obavljao i do sada, i to od 2018. godine.

Međutim, na čelu JP Gradsko stambeno biće promene: funkcije vršioca dužnosti direktora biće razrešen Milimir Svorcan, jer je prošao rok od godinu dana, koliko po Zakonu o javnim preduzećima može trajati status „vršioca dužnosti“. Ipak, ovo preduzeće i dalje neće dobiti „dugotrajnijeg“ direktora, jer je ponovo predviđen izbor vršioca dužnosti, a predložen je Saša Kontić, koji je sada na mestu izvršnog direktora.

Predloženo je i da Skupština grada da saglasnost za raspisivanje konkursa za direktora Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“. Na čelu ove ustanove sada je vršilac dužnosti direktora Jasna Marković, koja je na tu funkciju postavljena oktobra prošle godine.

Skupština će razmatrati i izveštaje 14 javnih ustanova o radu u 2021. godini. Deo dnevnog reda činiće i nekoliko odluka iz oblasti socijalnih davanja, u kojima će biti izvesnih izmena, ali uglavnom u smislu proširivanja prava i usklađivanja sa zakonima, a neće narušavati dosadašnja prava na: jednokratnu novčanu naknadu za prvorođeno dete, novčanu pomoći nezaposlenim porodiljama; naknadu dela troškova boravka dece u privatnim vrtićima, naknadu dela troškova sahranjivanja preminulih od kovida… U svim ovim slučajevima radi se o usaglašavaju odluka sa realnošću, odnosno sa problemima na koje se nailazi u primeni.

Dodajmo da će se pred odbornicima naći i predlog da bude uvedena Vidovdanska nagrada, koja bi imala i novčani deo, za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola u Kraljevu – one koji osvoje neko od prva tri mesta na državnim i međunarodnim takmičenjima, ili ekipno prvo mesto, i za učenika generacije u svakoj od škola.

Do sutrašnje sednice Skupštine grada Kraljeva preporučujemo vam da pročitate izveštaje sa prethodna dva ovogodišnja zasedanja:

Sednica Skupštine 10. maja Odbornici o budžetu, neutrošenim sredstvima, mesnim zajednicama, igralištima za decu…

Sednica Skupštine 11. februara: Skupština oduzela je priznanje zaslužnog građanina i Šta spremaju javne ustanove za 2022.g

R. Vesković

1 komentar za naslov “Sutra zaseda Skupština grada – na dnevnom redu i nekoliko kadrovskih rešenja

Comments are closed.