Ako želite posao na izgradnji Moravskog koridora, evo spiska zanimanja!

Predsednici nekoliko mesnih zajednica na području Kraljeva dobili su spisak slobodnih radnih mesta u kompaniji „Behtel – Enka“, koja gradi Moravski koridor. U ovoj kompaniji portalu KRUG je potvrđeno da se traže radnici za radna mesta čiji spisak objavljujemo

            Radovi na Moravskom koridoru se zahuktavaju, pa bi tako broj radnika na ovom projektu sa sadašnjih 1.140 do septembra trebalo da poraste za više od hiljadu radnika! Ovo je saopšteno portalu KRUG iz kompanije „Behtel – Enka“, koja gradi autoput Pojate – Preljina. Tako bi na izgradnji Moravskog koridora do posla mogao da dođe i veći broj nezaposlenih Kraljevčana.

            Predsednik MZ Grdica Rade Erac sinoć je na društvenim mrežama objavio informaciju da je od predstavnika kompanije „Behtel – Enka“, koja je gradi autoput Pojate – Preljina, dobio spisak slobodnih radnih mesta uz molbu da informaciju prenese meštanima svoje mesne zajednice. Iste podatke dobili su i predsednici više mesnih zajednica na području koje je oko trase budućeg autoputa.

            Portal KRUG se obratio kompaniji „Behtel – Enka“ sa molbom za pojašnjenje uslova zaposlenja i od njih su stigli sledeći odgovori:

            – Zainteresovani se mogu prijaviti tako što će poslati biografiju (CV) na sledeću email adresu: morava.s3@besmp.rs. Formular koji se deli mesnim zajednicama nije obavezujući format, već je nastao iz želje da se omogući ljudima koji nemaju CV da budu u mogućnosti da konkurišu i navedu tražene podatke. Mesne zajednice mogu da umnožavaju taj formular. Svi kandidati prolaze testiranje kao i usmeni intervju. Ugovor je na odredjeno vreme, tokom trajanja projekta – navodi se u odgovorima iz kompanije „Behtel – Enke“.

RAdovi na Moravskom koridoru – foto: Služba za odnose sa javnošću „Bechtel – Enka”

            Za zainteresovane bi mogao biti od značaja i podatak da kompanija za sada traži radnike koji bi radili na deonici oko Kraljeva, a ako bude bilo potrebe za radnom snagom, radiće i na drugim deonicama.

            Postavili smo i pitanje zbog čega se kompanija “Behtel – Enka” odlučila da na ovaj način, preko mesnih zajednica, traži radnike i da li je moguća prijava i preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a odgovor je:

            – Saradnja sa mesnim zejednicama je samo dodatna aktivnost, jer smo želeli da uradimo sve što je do nas da informacija o radnim mestima na projektu dođe do što većeg broja ljudi. Kandidati mogu konkurisati preko Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i da od njih dobiju sve ostale informacije – navodi se u dopisu.

            Moravski koridor biće dugačak 112,4 kilometara i povezivaće Preljinu kod Čačka, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik i Kruševac, zaključno sa mestom Pojate, gde će se spojiti sa Koridorom 10. Kada je krajem marta obišao radove u blizini Stalaća, predsednik Srbije Aleksandar Vučć je rekao da će koridor biti završen za tri godine. Izvođač radova “Behtel – Enka” je tursko-američki konzorcijum i 2019. godine je bio jedini ponuđač na tenderu za izgradnju Moravskog koridora.

R.Vesković

Fotografije sa trase: Služba za odnose sa javnošću „Bechtel – Enka“

2 komentara za naslov “Ako želite posao na izgradnji Moravskog koridora, evo spiska zanimanja!

 1. Rukovalac sam na utovarivacu posedujem i dozvolu C kategorije

  1. Poštovani Predraže,
   Portal KRUG Vas ne može prijaviti za posao.
   Pošaljite svoju prijavu na ovu e-mejl adresu morava.s3@besmp.rs . Možete se javiti i lično u Kraljevu u filijalu Nacionalne službe za zaposljavanje (“Birou za zaposljavanje”), pa će oni proslediti Vašu prijavu.

   U nadi da ćete se zaposliti srdačno Vas pozdravljamo!

Comments are closed.