Nove odluke Gradskog veća: iz budžetske rezerve izdvojeno skoro 9 miliona dinara

Sredstva su izdvojena za Dečje odmaralište Goč (2,5 miliona dinara), Sportski centar Ibar (6,3 miliona) i za Kraljevačko pozorište (150.000), a prihvaćene su i dve inicijative Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta

Kraljevački većnici danas su se pozitivno izjasnili na donošenje tri rešenja o korišćenju sredstava tekuće budžetske rezerve. Dva i po miliona dinara dobiće Dečje odmaralište „Goč“: za nabavku peleta i plaćanje troškova za električnu energiju – milion dinara, a milion i po „za nabavku namirnica za pripremanje hrane, goriva i hemijskih sredstava za održavanje higijene“.

Za Sportski centar „Ibar“ iz budžetske rezerve odobreno je 6,2 miliona dinara kako bi se „obezbedila dodatna sredstva za plaćanje troškova električne energije i energenata“.

Sa današnje sednice Gradskog veća

U obrazloženju za potraživanje ovako visokog iznosa novca, navedeno je da Sportskom centru sredstva nedostaju “zbog povećanog trošenja struje i energenata u novoj Hali sportova u kojoj je smešten Glavni vakcinalni punkt,kao i zbog početka rada renoviranog atletskog stadiona”.

Primedbu na usvajanje ovog predloga imao je član Gradskog veća Miloš Ugrenović (SPS) koji je istakao da „poslednjih 10 godina nikada niko iz Sportskog centra nije doneo neki cenovnik usluga na osnovu kojeg bi mogao da se sagleda i plan trošenja sredstava”.

Miloš Ugrenović (SPS) – član Gradskog veća u Kraljevu

Nikada do sada nije dovoljno dobro definisan rad Sportskog centra. Da li je moguće da su najviše potrošili zamrzivači koji se koriste na vakcinanom punktu? – pitao je Ugrenović, naglašavajući da je potrebno postaviti pitanje odgovornosti. On je jedini bio uzdržan kod izglasavanja ove tačke dnevnog reda.

Kraljevačko pozorište, odlučeno je, dobiće 150.000 dinara za pokrivanje troškova programa za Dan pozorišta 10. novembra i za postavljanje spomen ploče na zgradi pozorišta.

Danas je data i saglasnosti na prodaju stečajnog dužnika Koncern Fabrika vagona Kraljevo AD u stečaju kao pravnog lica zato što je, kako je obrazloženo, pored ostalih i grad jedan od poverilaca fabrike i potražuje svoj deo sredstava iz stečajne mase.

Većnici su prihvatili i dve inicijative Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“: jedne – za dostavljanje predloga rekonstrukcije kolovozne konstrukcije ulica i nekategorisanih puteva uz učešće građana od 15 odsto, a druge – za dostavljanje predloga za rekonstrukciju nekategorisanih puteva u svrhu podsticaja proizvodno-privrednih aktivnosti i razvoja seoskog turizma.

     M. M. D.

1 komentar za naslov “Nove odluke Gradskog veća: iz budžetske rezerve izdvojeno skoro 9 miliona dinara

Comments are closed.