O čemu je ministarka Zorana Mihajlović razgovarala sa građanima Kraljeva? (VIDEO)

Najveći deo problema, prema rečima potpredsednice Vlade, bio je u vezi sa vodosnabdevanjem, napajanjem električnom energijom i nedostatkom posla, a priliku da s njom razgovaraju dobili su i predstavnici kraljevačke opozicije

Nakon obilaska Vranja, Užica, Zaječara i Valjeva, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike dr Zorana Mihajlović razgovarala je sa građanima Kraljeva. Jedan broj građana imao je priliku da tokom prijema koji je trajao tri sata, ministarki Mihajlović i njenim saradnicima predoči probleme koje ih muče u želji da na svoje odgovore dobiju adekvatne odgovore.

Najveći deo problema, kako je, nakon prijema građana, izjavila Mihajlović, bio je u vezi sa vodosnabdevanjem, napajanjem električnom energijom i nedostatkom posla. Ona je rekla da će svi građani dobiti pisani odgovor, bez obzira na to da li su pitanja u nadležnosti Ministarstva rudarstva i energetike ili drugih institucija.

Zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarali smo sa građankama i građanima, da pokažemo da ne postoje mali i veliki gradovi, a ni mali ni veliki problemi, jer je svakom čoveku njegov problem najveći. Kraljevo je od strateškog značaja za Srbiju. Mnogo investicija je u prethodnom periodu, pogotovu u infrastrukturi, došlo u Kraljevo. Ponosna sam na prethodne investicije, na aerodrom, Moravski koridor, a investiramo i u energetsku infrastrukturu, kao što je Transbalkanski koridor, koji je od ogromnog značaja za Kraljevo – kazala je Mihajlović.

Pogledajte VIDEO zapis:

Ona je dodala da je Kraljevo strateški, energetski i infrastrukturno važan grad i da su na prijemu pokušali da reše, da pomognu ili bar da daju pravu informaciju  odgovoru na postavljeno pitanje. za ono što su životni problemi.

Verujem da će građani biti zadovoljni brzinom kojom će ti problemi biti rešeni. Moja zahvalnost gradonačelniku koji svakog petka razgovara sa građanima. Mislim da je to jedini pravi put da se sve ono što donosimo kao nove odluke u budućnosti zasniva na svemu onome što građani vide kao svoje probleme, a možemo dalje da ih rešimo – istakla je Mihajlović.

Razgovorima sa građanima novinarske ekipe nisu mogle da prisustvuju. Ministarka Mihajlović navela je da su tokom prijema razgovarali sa 30 ljudi, a da sa 14 zainteresovanih  nisu stigli,  ali da su predstavnici ministarstva na čijem je ona čelu, razgovarali sa njima i zabeležili probleme koje su izneli.

Mi ćemo na svako pitanje koje su postavili naći odgovor i pisanim putem informisati svakog ko je bio na razgovoru – svi će dobiti odgovor – poručila je Mihajlović.

Da je u pitanju dobra praksa i prilika da najviši zvaničnici u neposrednom razgovoru sa građanima saznaju koje probleme imaju i pronađu način da institucionalno te probleme reše, ocenio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Problemi koje su građani u razgovoru izneli ticali su se rada republičkih organa i organa lokalne samouprave. I ministarka i njeni pomoćnici i državni sekretari odgovarali su na pitanja, a pored mene kao gradonačelnika i direktori javnih preduzeća i na lokalnom i na republičkom nivou. Nadam se da će se ova praksa nastaviti i u budućem periodu, a grad će učiniti sve da reši probleme koji se tiču rada lokalnih javnih preduzeća – naglasio je gradonačelnik Kraljeva.

IVAN MATOVIĆ: NA KRAJU SAM DOBIO PRILIKU ZA RAZGOVOR SA MINISTARKOM

Šef odborničke grupe građana „Metla, Starosedeoci 2020“ u lokalnoj skupštini Ivan Matović, kaže da se još prošle sedmice prijavio mejlom na otvoreni poziv „Pitajte ministarku Zoranu Mihajlović u Kraljevu“ sa željom da zakaže termin za razgovor, ali da je tek dan pred njen dolazak obavešten da „zakazivanje nije potrebno“, već da samo u navedeno vreme treba da bude ispred zgrade Gradske uprave.

Iako zvanično nije bilo zakazivanja, određen broj ljudi prozvan je u to vreme da uđe u zgradu Gradske uprave. Ne poznajem ih sve, ali prepoznao sam neke članove vladajuće stranke. Zato sumnjam da su bili tu da postavljaju naručena, „našminkana“ pitanja. Čekao sam skoro dva sata, a onda sam – imenom i prezimenom prozvan da i sam uđem – kaže Matović.

On navodi da je bio u prilici da ministarki Mihajlović predoči problem vezan za izgradnju minihidroelektrana na reci Brevini, a sada i na reci Studenici, da pita kada su i kako investitori dobili dozvole i šta su planovi u vezi s tim.

Govorio sam i o mostovima u Drlupi, Sirči, Miločaju, čija je rekonstrukcija odavno obećana, ali se ništa ne radi po tom pitanju, o problemima meštana Ušća koji dve decenije muku muče zato što više nemaju nego što imaju vodu, a neki tajkun došao je da im pregradi njihovu reku. Govorio sam i o problemima zbog kojih se ne useljava jedina dovršena zgrada u projektu Urbane regeneracije u Dositejevoj ulici. Od mene oni nisu čuli ono što je prijatno za uši, već su čuli samo istinu – tvrdi Matović i dodaje da od nadležnih očekuje odgovore na svako postavljeno pitanje, iako, kako navodi – nije optimista: ni po pitanju obećanog datuma za useljenje u prvu zgradu u Dositejevoj, završetka nedovršenih mostova, a ni u pogledu zaustavljanja gradnje mini hidroelektrana…

M. M. D.

1 komentar za naslov “O čemu je ministarka Zorana Mihajlović razgovarala sa građanima Kraljeva? (VIDEO)

  1. Zatvoreno za medije dovoljno govori o karakteru razgovora sa gradjanima.Stara praksa. Problemi u gradu reseni SVI . Ako neki i nisu oni su u resavanju i samo sto nisu reseni. Dok ministarka stigne u Bg. bice zavrseni.OOslobodice se reke cak i ona u N.P. Kopaonik. Poribice se recice potocarom i krkusom a i rakove ce popuniti u potocima. Casna rec. Pitajte gradonacelnika ako meni ne verujete. Ibar ce izbistriti za tri dana od Rozaja do Kraljeva. Sagradice mostove do Nove god. kao i onaj na Maglicu . Maglic ce da rekonstruisu i gondolu da postave samo dok se nadje kljuc od katanca na tvrdjavi.Ugradice precistace na kanalizaciji ( Zorana, jeli moze do Nove god.? Moze ,…dobro…do kraja novembra.)Mislim da ce gradonacelnik da naredi i sahte na ulicama da se izravnaju sa kolovozom. To i nije tesko osim sto ih u gradu ima hiljadu i vise.
    Sramota je da trosim reci u prazno jer to Gradska uprava citati nece. A trebala bi….

Comments are closed.