Privredna komora Srbije osnovala Sekciju za razvoj omladinskog preduzetništva

Poseban cilj rada ove Sekcije je podsticanje mladih da nakon završetka formalnog obrazovanja započnu sopstveni posao

U Privrednoj komori Srbije (PKS) osnovana je Sekcija za omladinsko preduzetništvo koja će u narednom periodu pružati podršku mladim preduzetnicima u razvijanju poslovanja kroz besplatne edukacije, promociju i poslovno povezivanje na regionalnom i međunarodnom nivou.

Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS ističe da je cilj osnivanja Sekcije za omladinsko preduzetništvo i ekonomsko osnaživanje mladih u Republici Srbiji, umrežavanje mladih iz Srbije i regiona i promocija primera dobre prakse.

Poseban cilj rada ove Sekcije je podsticanje mladih da nakon završetka formalnog obrazovanja započnu sopstveni posao. Na taj način otvoriće se nova radna mesta, a mladi ekonomsko osnažiti.

PKS će, dodala je Simanić, organizovati niz besplatnih edukacija na temu digitalizacije poslovanja, marketinga, finansija, razvoja veština prodaje i pregovaranja, a prva u nizu edukacija je besplatni kurs poslovnog engleskog jezika.

Jovana Šipčić, predsednica Sekcije za omladinsko preduzetništvo zahvalila se PKS na podršci i prepoznavanju značaja razvoja omladinskog preduzetništva i najavila kreiranje digitalne platforme koja će sadržati sve neophodne informacije za preduzetnike ali i one koji to žele da postanu.

Mladi su danas najviše na internetu. Naša ideja je da pokrenemo platformu na kojoj će se nalaziti sve informacije o raspoloživim sredstvima za pokretanje sopstvenog biznisa, saveti, kontakti ali i primeri dobre prakse – rekla je Šipčić.

Ona je dodala da će se sekcija, pored edukacije, baviti i promocijom omladinskog preduzetništva u obrazovnim institucijama kako bi se što više mladih, nakon završetka formalnog obrazovanja, odlučilo na pokretanje sopstvenog biznisa.

Osnivanje Sekcije za omladinsko preduzetništvo podržale su kompanija Microsoft koja će u narednom periodu obezbediti niz besplatnih obuka za mlade preduzetnike, Holandsko- srpska poslovna asocijacija, kao i Rusko- srpska fondacija, saopšteno je iz PKS.