Raška: Besplatna – zimska škola poljoprivrede

Savetodavni poslovi u poljoprivredi, između ostalog, za cilj imaju podizanje opšteg nivoa znanja poljoprivrednih proizvođača i njihove informisanosti, povećanje jihove konkurentnosti i modernizacije poljoprivredne proizvodnje

Opštinska uprava Raška, u saradnji sa Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom Kraljevo, organizuje Zimsku školu poljoprivrede sa sledećim temama:

DODAVANJE VREDNOSTI PROIZVODIMA ANIMALNOG POREKLA

Ljiljana Nerandžić,

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba (PSSS) Kraljevo

IPARD

Zorica Zdravković,

PSSS Kraljevo

DIVERZIFIKACIJA PRIHODA NA POLJOPRIVREDNOM GAZDINSTVU

Zorica Zdravković,

PSSS Kraljevo

Posle predavanja predviđeni su diskusija i vreme za pitanja proizvođača

Zimska škola poljoprivrede u Raški biće održana u sredu 17. novembra u sali Skupštine opštine Raška (sala Komiteta) u 11.00 časova. Bliža obaveštenja mogu se dobiti u kancelariji broj 17 Opštinske uprave Raška, kod Zorana Staševića.

Savetodavni poslovi u poljoprivredi obavljaju se radi podizanja opšteg nivoa znanja poljoprivrednih proizvođača i njihove informisanosti, povećanja konkurentnosti i modernizacije poljoprivredne proizvodnje, povećanja profitabilnosti proizvodnje i kvaliteta proizvoda, uvođenja proizvodnje zdravstveno bezbedne hrane, podsticanja interesnog udruživanja poljoprivrednih proizvođača, očuvanja prirodnih resursa, zaštite životne sredine i poboljšanja uslova života i kulture življenja na selu, a samim tim i ruralnog razvoja.

M. M. D.