Brojni kvarovi na elektromreži zbog snega

Sneg koji je juče popodne i tokom prošle noći padao izazvao je brojne kvarove na elektroenergetskoj mreži i ostavio bez struje veliki broj potrošača u pojedinim gradskim, prigradskim delovima Kraljeva i u brojnim kraljevačkim selima

Meštani nekoliko kraljevačkih sela bili su od sinoć, tokom prethodne noći, ali i dobar deo današnjeg dana – bez elektirčne energije.

Iz Sektora za odnose sa javnošću Operatera distributivnog sistema „EPS Distribucija“ saopštili su da su ekipe montera otklonile veliki deo kvarova na području Kraljeva i omogućile normalno napajanje električnom energijom za najveći deo korisnika:

Svi evidentirani kvarovi su pokriveni ekipama na terenu i očekuje se da će u najkraćem roku električnu energiju dobiti još oko 8.000 korisnika koji nemaju napajanje. Obilne padavine i velika vlažnost snežnog pokrivača izazvale su kvarove na velikom broju elektroenergetskih objektata na području ogranka Kraljevo. Ekipe održavanja angažovane su na otklanjanju pomenutih kvarova. Radili su tokom cele prethodne noći, a i tokom današnjeg dana su na terenu. Veliki deo kvarova u prigradskim naseljima oko Kraljeva je otklonjen, a na ostalom delu koje pokriva kraljevački ogranak „EPS distribucije“ čine se svi napori da se napajanje uspostavi u najkraćem roku“, navodi se u saopštenju.