Čitaoci reporteri: Dragi svatovi, zašto ovako?

Ljubav je, kaže jedna izreka, uvek pobeda mašte nad umom. Venčanja su, opet, uvek povod za sreću, lepo raspoloženje, opuštenost i uživanje, ali – jedan prozor naveo je par naših čitalaca da nam pošalju ovu fotografiju i zapitaju se: „Dragi svatovi, zašto ovako?“

Jer, ono što se na fotografiji vidi su danas popodne parkirani automobili svatova ispred zgrade Gradske uprave na Trhu Jovana Sarića u Kraljevu. U ovoj zgradi je, do sada, organizovano, na hiljade venčanja, ali ne sećamo se da smo viđali slične prizore – da se svatovi, uključujući i automobil u kojem su se nalazili mladenci – parkira kao da znak zabrane parkiranja i znak da je u pitanju pešačka zona – ne postoji.

Kraljevo, zaista, ima manjak parking mesta, padala je i kiša, venčanje ne traje dugo, ali – zaista nema opravdanja za ovakvu bahatost. Da probamo samo da zamislimo situaciju da ovako vikendom, kada ima više zakazanih venčanja – pokušaju da urade svatovi.

Naši čitaoci s pravom su pitali: gde su sada komunalci da reaguju? Zašto ponekad izgleda kao da smo za red i mir samo dok komentarišemo ponašanja drugih. Zašto smo tako „pravični“ u komentarima na duštvenim mrežama, a u realnim situacijama očekujemo da nam neko „progleda kroz prste“?

      M. M. D.

7 thoughts on “Čitaoci reporteri: Dragi svatovi, zašto ovako?

 1. Mene samo zanima kako su se provukli između stubića?! Jer, iz Ulice cara Dušana samo ,,bitni” ulaze na plato autom, pri čemu se stubići otključavaju i sklanjaju za tu potrebu. Ili im je neko uklonio ove pokretne, zaštitne stubiće, jer su imali ,,vezu” u Opštini? Znate, u ovom našem gradu sve se poštuje osim propisa i zakona, zbog sveprisutne korupcije, nepotizma i stranačkih veza i vezica.

 2. Slazem se sa svim gore navedenim komentarima, ali takva ista scena se odvija i na trgu Srpskih ratnika. Znak da je pesacka zona na oba trga je nevidljiv. Mora biti vidno veci i istaknut na vise mesta, da “gospoda” ne svadbuje ,ne vozi bicikl, trotinet i motor i vozilom udje na trg da ne nosi u rukama. Kako precrtaju na znaku da vise nije pesacka zona, tako mogu i da precrtaju bicikl, auto, motor…..Sramota. Ni Komunalna policija, ni inspekcija, ni Saobracajna policija ni Saobracajna inspekcija ne rade svoj posao, vec samo primaju visoke plate. Samo treba izreci drasticne kazne za sve.
  Hocu jos sam da ukazem da se pod hitno ZABRANI PENJANJE dece i odraslih na ovaj nas jadan spomenik Srpskim ratnicima, koga su tamo neki krstili Milutinom, sto to nije.
  Kazniti svakog ko ne postuje ovo sveto mesto. Tu su nekada vesali ljude po lipama.
  Zabraniti igranje fudbala po ceo dan i noc. Tate i mame u kaficu da se vide da su dosli u grad, a deca od 2, 3, 5… godina voze autice, bicikle, velike i male, a pesaci neka lete da im ne smetaju….

 3. Nisu to kraljevcani,to rade kosovari
  Dok oni nisu dosli,niko to nije radio

 4. Treba obezbediti parking mesto. Iza opštine ima dosta parking mesto zašto ne otvaraju vikendom za svadbe.

 5. Dajem predlog da se skupština opštine grada premestiti na neku poljanu, da bi pešaci imali gde da šetaju.
  A i da se napravi bar najmanje duplo veća, jer ova je tesna.
  Pozdrav.

 6. Zato sto je to tamo,odakle su dosli normalna pojava.Ili,dodjose divlji,oterase pitome….

  1. Donekle ste u pravu ali u npr. Nemačku ili Švajcarsku su došli državljani afričkih, azijskih i balkanskih zemalja. I tamo im ne pada na pamet da se ponašaju kao u zavičaju jer znaju da će biti strogo kažnjeni! Elem …

Comments are closed.