Do 2. avgusta – akcija pojačane kontrole saobraćaja

Uprava saobraćajne policije navodi da akciju sprovodi zbog očekivane pojačane frekvencije saobraćaja koju izaziva smene turista, kao i zbog činjenice da je od početka meseca izgubilo život 48 učesnika u saobraćaju

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova od danas do utorka 2. avgusta, na teritoriji cele zemlje sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja. Ona će biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

Iz MUP-a navode da se akcija organizuje s obzirom da se tokom predstojećeg vikenda očekuje pojačana frekvencija saobraćaja zbog smene turista, kao i zbog činjenice da je od početka meseca izgubilo život 48 učesnika u saobraćaju.

Kako bi se povećala bezbednost pešaka, brzina će biti merena i u zonama pešačkih prelaza na kojima je u prethodnom periodu dolazilo do ugrožavanja njihove bezbednosti.

Uprava saobraćajne policije skreće pažnju da većina poginulih vozača i putnika u vozilu nije koristila sigurnosni pojas, kao i da su tri od četiri poginula vozača motocikla upravljala motociklom bez vozačke dozvole odgovarajuće kategorije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da u narednom periodu povećaju opreznost, da pokažu potrebnu dozu odgovornosti i da poštujući propise doprinesu poboljšanju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima.