Gradska uprava: Iznos pomoći porodicama sa troje dece – još nije određen

Visina novčanog iznosa biće određena na jednoj od narednih sednica Gradskog veća, o čemu će građani biti informisani putem medija

Gradska uprava u Kraljevu danas se oglasila povodom, kako su naveli, netačnih informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama, a u vezi sa isplatom novčane pomoći porodici sa troje i više dece sa teritorije grada Kraljeva. Obaveštenje Gradske uprave prenosimo u celosti:

Skupština grada Kraljeva, na sednici održanoj 21. i 22. maja 2020. godine, donela je Odluku o novčanoj pomoći porodici sa troje i više dece sa teritorije grada Kraljeva, koja se primenjuje od 1. januara godine. Navedenom odlukom predviđeno je da  iznos novčane pomoći određuje Gradsko veće grada Kraljeva.

Visina novčanog iznosa biće određena na jednoj od narednih sednica Gradskog veća, o čemu će građani biti informisani putem medija.

Zahtevi za isplatu novčane pomoći porodici sa troje i više dece sa teritorije grada Kraljeva podnose se JEDNOM GODIŠNJE na propisanom obrascu Odeljenju za društvene delatnosti preko pisarnice Gradske uprave grada Kraljeva.

Tekst ove Odluke kojom se utvrđuju uslovi, način, kriterijumi i postupak za ostvarivanje prava na novčanu pomoć porodici sa troje i više dece, radi podsticaja rađanja dece na teritoriji grada Kraljeva, možete pročitati na zvaničnom sajtu grada Kraljeva (kraljevo.rs) – na baneru Populaciona politika, U pitanju je poslednja – odluka na dnu stranice na linku ovom LINKU