Kraljevo: bez zakazivanja za tri dana vakcinisane 2.403 osobe

Zaključno sa jučerašnjim danom u Kraljevu je dato ukupno  48.001 prvih i drugih doza različitih vrsta vakcina; od toga, prvu dozu vakcine primiIo je 28.155, a drugu dozu 19.846 građana

Danas pre podne u toku je zakazana revakcicija vakcinama Sinofarm, Sputnjik V i Fajzer.

Prvu dozu Sinofarma građani i bez zakazanog termina preko eUprave mogu da prime do 14 časova u novoj Hali sportova u Ribnici, a na istom punktu – od 14 do 20 časova nastavlja se imunizacija građana prvom dozom Sinofarm vakcine po spisku eUprave.

U Hali sportova vakcinišu se i zaposleni iz preduzeća „Leoni“ i „Eurotaj“ kineskom i ruskom vakcinom u prepodnevnim i popodnevnim terminima.

Zdravstvene ambulante u selima Ušće, Vrba, Konarevo, Miločaj i Lađevci nastavljaju proces revakcinacije u prepodnevnoj smeni i davanje prve doze dozu vakcine Sinofarm – bez  termina. U još osam kraljevačkih sela se sprovodi vakcinacija punoletnih osoba bez zakazivanja.

Od 6. aprila, kada je vakcinacija omogućena bez zakazivanja, zaklučno sa 8. aprila – Sinofarm vakcinom u Kraljevu su vakcinisane 2.403 osobe – bez zakazivanja termina preko portala eUprava.

M. M. D.