Obustava saobraćaja u Kamenici

U ponedeljak 31. maja od 7 do 19 časova biće obustavljen saobraćaj na putu za Goč zbog asfaltiranja deonice u Kamenici. Meštani kažu da im povremeno zatvaranje puta otežava funkcionisanje, ali da su zadovoljni jer će dobiti kvalitetnu saobraćajnicu

            Meštani koji žive u Kamenici i iznad Kamenice u ponedeljak će morati da se snalaze ako žele do grada i natrag. Saobraćaj će u Kamenici biti obustavljen ceo dan, najavili su „Putevi Srbije“, jer se nastavljaju radovi na asfaltiranju saobraćajnice u dužini od 3,7 kilometra. Izvođač radova je preduzeće „Novi Pazar put“, koje je radilo i deonicu u Jovcu, završenu prošle godine. Iako na sajtu JP „Putevi Srbije“, koje je investitor, kao i na sajtu  izvođača radova piše da je prekid saobraćaja u Jovcu, od meštana saznajemo da se radovi sada obavljaju u Kamenici.

            Zoran Cerovina je glumac Kraljevačkog pozorišta i svakodnevno putuje na relaciji Kamenica – Kraljevo. Kaže za portal KRUG da je prvi sloj asfalta urađen do centra sela, a do lokacije Kamidžorskе livade oba sloja, sa manjim prekidima na mostovima:

            – Jeste nezgodno, ali snalazimo se. Ove godine je malo komplikovanije, jer kad se radilo u Jovcu, imali smo alternativni put preko Zmajevca, ali sada ne možemo da izađemo kolima iz Kamenice. Kad najave da će put biti zatvoren, uveče ostavim kola ispred ‘barikade’, pa ujutro do kola prepešačim jedan kilometar, tako da nije ništa strašno. Čini se da se radovi odvijaju usporeno, sa prekidima, a ima prilično nas iz Kamenice koji smo poslom vezani za grad. Ipak, strpljivi smo, jer dobijamo kvalitetnu saobraćajnicu o kakvoj nismo ni sanjali.

            Cerovina ističe da je put primetno širi nego što je bio i da se rade brojni propusti za vodu, koja je pravila problem vozačima u periodima velikih kiša i topljenja snega, a i oštećivala je asfalt.

            – Put će zbog širine biti bezbedniji, naročito u mimoilaženju sa kamionima. Postavljaju i zaštitne ograde tamo gde ih nije bilo, tako da ćemo dobiti zaista odličnu saobraćajnicu kad sve bude gotovo. Sada još nema linija i saobraćajnih znakova, pa je potrebna veća opreznost.

            Opreznost će biti potrebna i kad sve bude završeno. Sa toplim vremenom brojni Kraljevčani pohrle put Kamenice jer tamo imaju vikendice, a uz ovaj put je i nekoliko kupališta i bazena. Put Beranovac – Goč je prometan i to će biti još i više, naročito ako budu ostvareni planovi o otvaranju velike žičare na Goču.

Sredstva za asfaltiranje puta ka Goču obezbedila je država preko JP „Putevi Srbije“. Prošle jeseni prilikom obilaska radova u Jovcu gradonačelnik Predrag Terzić je rekao:

U toku je asfaltiranje ove deonice u sklopu radova na rekonstrukciji četiri kilometara puta, od ukupno osam koliko je predviđeno ovim projektom, odnosno sve do Sokolje. Jedan deo radova biće završen ove, a drugi na proleće 2021. godine. Ukupna vrednost je procenjena na oko 320 miliona dinara – rekao je Terzić

            „Putevi Srbije“ su saopštili da će do ponedeljka 31. maja povremeno biti obustavljan saobraćaj i na deonici Ušće – Mlanča u mestu Ralenovići zbog sanacije kolovoza. Prekidi su od 10 do 12 časova i od 14 do 16 časova.

R.Vesković

Fotografije: Zoran Cerovina