Od sutra prijave za penzionerske kartice

Šta sve treba uraditi kako bi se ostvarili popusti koji će korisnicima biti dostupni od 1. oktobra?

Prijavljivanje za penzionerske kartice preko kojih će korisnici moći da skupljaju bodove i da ostvaruju pogodnosti i popuste počinje sutra (sreda, 15. mart).

Penzionerske kartice moći će da se koriste od 1. oktobra, a na njih, osim korisnika penzije, imaće pravo i korisnici novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, korisnici privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju, kao i deca sa invaliditetom. deca.

Kartica će biti izdavana na zahtev koji može biti i elektronski, ali podnet preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika, elektronski ili Fondu. Pravo na ovu vrstu državne pomoći imaće svih 1,7 miliona penzionera, ali i pojedine ugrožene grupe.

Update: Na sajtu Republičkog Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja objavljen je link za prijavu i dostupan je OVDE, a prijava je vrlo jednostavna.

Korišćenjem penzionerske kartice prilikom plaćanja roba i usluga, korisnici će dobijati bodove. Za utrošenih 500 dinara korisniku Penzionerske kartice će Fond dodeljivati jedan bod, a tokom meseca može ostvariti bodova najviše do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji.

Na osnovu prikupljenih bodova, korisnik Penzionerske kartice će moći da ostvari određene pogodnosti kao što su popust, poklon ili nešto drugo, kod davaoca pogodnosti.

foto: arhiva portala Krug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *