U ponoć počela elektronska prijava za 60 evra, od 5. maja – i telefonom

Prvih 30 evra penzioneri će dobiti 6. maja, a isplata ostalima počeće pet dana kasnije; drugih 30 evra, i penzionerima i ostalim građanima, biće isplaćeno – za šest meseci

Elektronska prijava za 60 evra pomoći države omogućena je u ponoć preko sajta Uprave za trezor.

Kada uđete na sajt https://idp.trezor.gov.rs/, treba da kliknete na polje “Podnošenje prijave”.

Kada otvorite to polje, otvoriće vam se nova stranica na kojoj treba da unesete svoje podatke – JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

Građani koji se prijave za prvih 30 evra, automatski će – u novembru – dobiti i drugih 30 evra.

ŠTA AKO NEMATE RAČUN U NEKOJ BANCI?

Ukoliko nemate već otvoren račun u nekoj banci, u padajućem meniju, treba da odaberete banku, odnosno da kliknete na naziv banke preko koje želite da vam bude isplaćen novac. U odabranoj banci biće vam otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova. Nakon što novac podignete, namenski račun će biti ugašen.

Građani će za ovu vrstu pomoći moći da se prijavljuju i telefonom od 5. maja. Broj telefona na koji će to moći da učine – Ministarstvo finansija objaviće uoči tog datuma. Poslednji dan za prijavu je 15. maj. Svi koji ispunjavaju uslove i prijave se do 15. maja dobiće ukupno 60 evra. Prvih 30 evra penzioneri (koji, kao i korisnici socijalne pomoći – ne treba da se prijavljuju!) dobiće 6. maja, a isplata ostalim kategorijama stanovništva krenuće 12. maja i biće završena, kako se očekuje, do 20. maja. Drugih 30 evra, i penzionerima i ostalim građanima, biće isplaćeno u novembru.

Nezaposleni koji su registrovani na birou će 30 evra plus 30 dobiti kao i svi ostali građani u maju i u novembru. Dodatnih 60 evra, po osnovu nezaposlenosti dobiće u junu, i za taj iznos nije potrebno da se prijave.

M. M. D.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *