U toku je akcija „Spid Maraton“

Saobraćajna policija kontroliše brzinu svim raspoloživim ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila

U okviru međunarodne akcije pojačane kontrole brzine, koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja, saobraćajna policija na srpskim putevima sprovodi akciju „Spid Maraton“ u okviru koje se brzina neprekidno meri 24 sata, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Akcija pojačane kontrole saobraćaja počela je u ponedeljak 19. aprila i trajaće sedam dana. Samo u prva dva dana saobraćajna policija otkrila je 6.261 prekršaj prekoračenja brzine i 1.939 drugih prekršaja, izjavila je Zagorka Cvetković iz Uprave saobraćajne policije.

Prema njenim rečima, neprilagođena brzina je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, a poslednjih godina je broj prekršaja prekoračenja brzine u dramatičnom porastu.

U sklopu Spid Maratona, saobraćajna policija kontroliše brzinu svim raspoloživim ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

fotografija/ilustracija: Denny MüllerUnsplash