Mural posvećen sportistima Kraljeva (FOTO)

6. septembar 2020.

Veliki mural za koji su umetnicima inspiracija bili različiti sportski motivi, oslikan je na ulazu u staru sportsku halu u Kraljevu, a njime je simbolično sačuvana tradicija „Street art festivala“

Mural sa sportskim motivima dug desetak metara, bio je način da Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo ove godine simbolično obeleži „Street art festivala“, koji je u gradu na Ibru pred početak školske godine ove godine trebalo da bude održan deseti, jubilarni put..

Ove godine, zbog nepovoljne epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti da realizujemo planirani program u okviru „Streett art festivala“. Otkazani su koncerti, radionice, predstave, sve ono u čemu je publika imala priliku da uživa na prethodnim izdanjima festivala. Ipak, jedan od programa koji smo uspeli da organizujemo je izrada ovog murala – poručili su iz KC „Ribnica“.

Mural su radili kraljevački umetnici Boban Jerinić i Pavle Todorović. 

U KC „Ribnica“ izrazili su nadu da će sledeće godine festival biti održan u normalnim uslovima, uz publiku, druženje i dobro zdravlje.

Mural je posvećen svim sportistima Kraljeva koje već decenijama važi za sportski grad iz kojeg je, za to vreme, poniklo stotinak vrhunskih sportista.