OK Ribnica: sa sponzorima u prvoligaške pobede

14. septembar 2020.

Predstavnici kraljevačkog odbojkaškog kluba, koji sutra kao domaćin započinje novu sezonu, danas su potpisali tri sponzorska ugovora o finansijskog podršci

            Odbojkaški klub “Ribnica” iz Kraljeva u pohod kroz BPŠ Superligu Srbije od danas kreće pojačan sa tri sponzorska ugovora. Predstavnici ovog renomiranog kraljevačkog sportskog kolektiva danas su potpisali ugovore o finansijskog podršci klubu sa firmama “Elektromontaža” Kraljevo, “VS Energy” iz Beograda i hotelom “Fontana” iz Vrnjačke Banje. Na skupu nije saopšteno kolikim će sredstvima ove firme pomoći “Ribnicu”. Domaćin događaja bio je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, pa su ugovori i potpisani u prostorijama Gradske uprave.

            Gradonačelnik je ocenio da je prethodna sezona bila jedna od najuspešnijih za kraljevački kolektivni sport, jer će se ove godine u prvim ligama takmičiti fudbaleri “Sloge”, košarkaši “Sloge” i odbojkaši “Ribnice”.

Kao što priliči klubu koji je svojevremeno osvojio Kup Jugoslavije, najbolji dolaze kod najboljih. Danas su to tri preduzeća koja će podržavati “Ribnicu”. Očekujem da ćemo svi zajedno: grad koji pomaže OK Ribnica, “Elektromontaža”, “VS Energy” i hotel “Fontana”, uspeti da zabeležimo poene. Poene koji će iz nedelje u nedelju obezbeđivati pobede “Ribnici” da bi nam se konačno ostvario san da “Ribnica” postane stabilan prvoligaš. U to sam uveren, jer ovaj klub ima podršku grada, a od danas i tri velike, društveno odgovorne kompanije.

            Direktor “Elčektromontaže” Kraljevo Zoran Stanković istakao je da društvena odgovornost kroz podršku sportu, kulturi, ili humanitarnim akcijama ne sme biti samo deo promotivne strategije i deklarativne korporatoivne kulture.

            – Naprotiv, društvena odgovornost mora biti široko prihvaćena etička norma kojom se svakodnevno rukovodimo. Mogućnosti svakog od nas su različite, ali nam opšte dobro mora biti distinkcija. Na taj način učinićemo da i najmanji koraci vremenom postanu značajni, na blagodet celokupne zajednice, a na radost nas koji smo imali mogućnost i privilegiju da budemo deo plemenitih inicijativa.

            Ispred Odbojkaškog kluba “Ribnica” potpisivanju ugovora su prisustvovali predsednica kluba Jelena Antonijević, predsednik Skupštine kluba Stojan Paunović, trener Milan Simojlović i kapiten Ivan Todorović. Nakon potpisivanja ugovora predsednica kluba Jelena Antonijević je zahvalila svim sponzorima i posebno vlasniku “Elektromontaže” Dragoljubu Zbiljiću. Ona je ocenila da je današnji događaj dokaz da nova uprava OK Ribnica ide ka putu uspeha.

            Na pitanje novinara da li će biti još ugovora sa sponzorima, jer da bi se stiglo do titule, potrebno je i na tom polju dostići nivo OK Vojvodina, Jelena Antonijević je odgovorila:

            – Znam sigurno da je mnogo teško i da je potrebno mnogo truda  da se dostigne OK Vojvodina. Sigurna sam da smo na pravom putu. Naravno, neće biti lako, ali uložićemo napore da ovo bude naš pravi početak i da bude još sponzorskih ugovora.

            Odbojkaški klub “Ribnica” prošlu sezonu je završio na 9. mestu. Novu sezonu počinje sutra na svom terenu u Kraljevu utakmicom protiv OK Novi Pazar od 19 časova u novoj hali sportova. Nažalost, zbog zaštitnih mera, nije dozvoljeno prisustvo publike.

R.V.

foto: Zoran Ljubojević