Učenici OŠ Dimitrije Tucović–rođeni pobednici

30. septembar 2020.

Na Sportskim igrama mladih u igri „između dve vatre“, kraljevački osnovci osvojili su prvo mesto, postavši prvaci države, iako je njihova škola jedina gradska škola u Kraljevu bez sportske sale

Ekipu đaka OŠ „Dimitrije Tucović“ koji su, predvođeni učiteljem Borisom Garovićem, postali prvaci Srbije u igri “između dve vatre” na nedavno održanim Sportskim igrama mladih i direktorku ove škole Draganu Đurović danas su primili pomoćnik gradonačelnika zadužen za omladinu i sport Nikola Radević i predstavnik Kancelarije za mlade Nikola Pantović.

Pomoćnik gradonačelika Nikola Radević čestitao je zlatnim dečacima i devojčicama na postignutom uspeh i podsetio da se sportske igre mladih organizuju u Srbiji već sedam godina. U pitanju je međunarodni projekat koji ima za cilj promociju drugarstva, fer-pleja i zdravih stilova života .

I pre četiri godine, istakao je Radević, đaci ove kraljevačke osnovne škole su bili prvaci u istoj disciplini, prvaci Kraljeva, Srbije, a onda su i u Splitu osvojili zlato. To je bila prva zlatna medalja za jednu ekipu iz Srbije.

Radević je poželeo puno uspeha mladim sportskim nadama našeg grada na predstojećem međunarodnom finalu, ali i ostalim turnirima koji ih očekuju.

Direktorka Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ Dragana Đurović zahvalila je predstavnicima grada što su prepoznali njihov uspeh.

Uvek se ponosimo time što smo Kraljevčani, a posebno kada se vratimo u naš grad sa zlatnim odličjem. Posebno zahvaljujem našim učenicima koji su nas doveli na pobedničko postolje i učitelju Borisu koji je vođa ekipe – kazala je Đurović.

Mladi Kraljevčani, sada učenici petog razreda, osvojivši prvo mesto na gradskom takmičenju u junu, plasirali su se na državno prvenstvo, koje je u septembru organizovano u Brzeću na Kopaoniku. U izuzetno jakoj konkurenciji, na Sportskim igrama mladih 2020. godine, ekipa  OŠ „Dimitrije Tucović“ ostvarila je izuzetan uspeh i postala šampion Srbije u igri “između dve vatre”.

Ovaj uspeh omogućio im je kvalifikaciju za veliko međunarodno finale Sportskih igara mladih koje se, već 24 godine, svake godine održava u Splitu, a na kom se takmiče deca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Osnovna škola „Dimitrije Tucović“ jedina je gradska škola koja i dalje nema sportsku halu, ali je direktorka Đurović iznela očekivanja da će se to – uskoro promeniti.