Besplatni treninzi za žene

  1. oktobar 2020.

Kraljevčanke kojima je nedostatak novca za treninge u teretani bio razlog što ne vežbaju, više nemaju taj argument: svake nedelje od 16.30 mogu se pridružiti besplatnim treninzima fitnesa

Ovaj sportsko-rekreativni program organizuje Sportski savez Kraljeva kao deo projekta “Žene u sportu – Budi zdrava, vežbaj sa nama“, koji je pokrenuo Sportski savez Srbije.

Besplatni treninzi za žene se održavaju nedeljom od 16.30 u sali OŠ “Četvrti kraljevački bataljon”. Vode ih posebno edukovani treneri, kaže za portal “Krug” Jasmina Mirković, sekretarka SS Kraljeva:

Devojke i žene mogu nam se priključiti u bilo kom trenutku bez obzira što su treninzi počeli pre tri nedelje. Međutim, zbog korone smo ograničeni na 30 učesnica, tako da je neophodno da se prijave na telefon 066 63 222 00. Za sada nas ima petnaestak, tako da ima slobodnih mesta. Vežbe su prilagođene različitim stepenima kondicije i svaka od žena može naći svoj ritam i stepen opterećenja, pa se mogu uključiti i početnice i iskusne vežbačice – kaže Jasmina Mirković.

Treneri su prošli posebnu edukaciju Sportskog saveza Srbije, a očekuje se da uskoro stignu i rekviziti. Cilj projekta “Žene u sportu – Budi zdrava, vežbaj sa nama” je promovisanje zdravog načina života i sprovodi se u 35 gradova i opština. Trebalo je da počne još proletos, ali je zbog epidemije kovida početak odložen za jesen, tako da je u Kraljevu prvi trening održan 10. oktobra. Planirano je da projekat besplatne fizičke rekreacije za žene traje najmanje godinu dana.

R.V.

Fotografije Sportskog saveza Kraljeva