Četvrti Sajam sporta u Kraljevu: za svako ponešto

Brojne kraljevačke osnovce i predstavnike više od četrdeset sportskih klubova i organizacija okupila je manifestacija čiji je cilj da đake upozna sa bogatom sportskom ponudom u gradu i pomogne im da izaberu svoj hobi ili zanimanje

Sajam sporta, ove godine četvrti put, organizovao je Sportski savez Kraljeva uz pomoć Sportskog saveza Srbije i grada Kraljeva. Ove godine sajam je prvi put održan na atletskom stadionu čija je rekonstrukcija koštala 205 miliona dinara  i okupio je brojne osnovce predstavnike više od 40 sportskih klubova. Svake godine sve je više izlagača, ali i zainteresovanih najmlađih Kraljevčana, koji na Sajmu sporta imaju priliku da se upoznaju sa bogatom sportskom ponudom u gradu i da izaberu svoj budući hobi ili, možda, čak i zanimanje. Mnogi budući  rekreativni i profesionalni sportisti danas su imali mogućnost da upoznaju igru i pravila rukometa, odbojke, košarke, fudbala, upoznavali su se prednostima treniranja atletike, vaterpola, karatea, boksa, džuda, tekvondoa, kajaka, tenisa, automobilizma, streličarstva, pikada, biciklizma, paraglajdinga, predočene su im aktivnosti Aero-kluba, Saveza za školski sport i Crvenog krsta.

Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović smatra da je uspeh sajma rezultat animiranja klubova i sportskih organizacija:

To i jeste naš primarni cilj i zahvalan sam Sportskom savezu Srbije koji je prepoznao tu energiju, pa su kao partneri učestvovali u mnogo akcija tokom godine. „Verujem i očekujem da ovde nije kraj i da imamo šta da pokažemo i kraljevačkom sportu i uopšte sportu u našem regionu.

Okupljene na atletskom stadionu pozdravio je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković koji je izrazio nadu da će u budućnosti biti napravljen i fudbalski stadion, čime bi grad zaokružio sportsku infrastrukturu:

Sportski savez Kraljeva je je dokazao da ova manifestacija može da bude održiva, jer je jedan od retkih saveza koji je shvatio suštinu – da, pre tri godine prvi put organizovan, Mali sajam sporta postane tradicija.

IV Sajam sporta Kraljevo foto V. Vasić

Ocena gradonačelnika dr Predrag Terzić je da je Sajam sporta svake godine sve bolje organizovan:

U prethodne dve godine uspeli smo da donesemo dva državna kupa u Kraljevo – košarkašice Kraljeva su prvi put u svojoj istoriji osvojile Kup Srbije, a odbojkaši Ribnice su posle 43 godine ponovo doneli Kup države u naš grad. Rukometašice Metalca, igračice do 12 godina, osvojile su Prvenstvo Srbije. Nadam se da ćemo kroz veća ulaganja u sport, veća ulaganja u sportsku infrastrukturu, uspeti da poboljšamo nivo kraljevačkog sporta.

On je dodao kako očekuje da će do kraja godine biti završeno postavljanje nove kuglane u podtribinskom prostoru atletskog stadiona.

Rekonstruisani su i tereni pod obalom za košarku i za rukomet, koji istovremeno služi za mali fudbal i odbojku. Ministarstvo omladine i sporta je obezbedilo devet miliona dinara, a iz gradskog budžeta izdvojena su još dva miliona dinara.  budžeta. Planiramo izgradnju još jedne trim staze tako da ćemo, pored trim staza u „borićima“ i na Beranovcu, imati trim stazu pored terena pod obalom, a očekuje nas uskoro i početak izgradnje zatvorenog bazena u Kraljevu – kazao je Terzić.