Dodeljene nagrade najuspešnijim sportistkinjama i sportistima Kraljeva (VIDEO)

Predstavnici Sportskog saveza Kraljeva, zajedno sa gradskim čelnicima dodelili su danas 14 nagrada dobitnicima godišnjih priznanja za 2020. godinu, čija su imena saopštena krajem pošle godine

Najuspešnija seniorka Kraljeva je Dragana Gobeljić, košarkašica ŽKK Kraljevo, a najuspešniji senior je Pavle Zdravković, kajakaš KK Ibar. Za najuspešniju ekipu izabran je Ženski košarkaški klub Kraljevo, član Prve lige Srbije i osvajač Kupa Srbije 2020.

Pogledajte reportažu sa današnje dodele priznanja:

Priznanje za najuspešnijeg trenera dobio je Miloš Miladinović iz Biciklističkog kluba Metalac. Nagrada za najuspešnijeg sportskog radnika uručena je Draganu Simoviću, direktour Prve rukometne lige Zapad i predsedniku Rukometnog saveza Raškog okruga.

Posebno priznanje dobila je Osnovna škola “Dimitrije Tucović” za dostignuće ekipe na Sportskim igrama mladih, na čelu sa učiteljem Borisom Garovićem. Gradonačelnik dr Predrag Terzić dobiće priznanje za najbolji odnos prema kraljevačkom sportu, a Vladimir Dašić dobija posebno priznanje za izuzetan doprinos afirmaciji kaljevačkog sporta.

Pogledajte izjave nekih od nagrađenih najboljih sportsita Kraljeva:

Odluku o dobitnicima godišnjih priznanja doneo je Upravni odbor Sportskog saveza. Ova organizacija, koja okuplja najveći broj sportskih klubova koji rade u Kraljevu, tradicionalno je dodelila priznanja i mladim sportistima. U juniorskom uzrastu priznanje najuspešnije pripalo je Jovani Miladinović (Atletski klub Kraljevo) i Milošu Mirkoviću (AMSK KV Rejsing tim), a nagrade za najuspešnije kadete dobili su Željana Čingelić (Kajak klub Ibar) i Andrija Popović (AK Kraljevo), a za najuspešnije među pionirima mladi kajakaši KK Ibar Anja Bogdanović i Vuk Bazić.

              M. M. D.