Jubilarne Sportske igre mladih u Kraljevu (VIDEO)

Dečaci i devojčice od prvog razreda osnovne do prvog razreda srednje škole, deseti put takmičili su se u četiri sportske discipline učeći se fer pleju po sloganom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih danas je boravio u Kraljevu. Dečaci i devojčice od prvog razreda osnovne do prvog razreda srednje škole takmičili su se u četiri sportske discipline.

Turniri u okviru karavana radosti i prijateljstva održani su na terenima pod obalom. Deca su se takmičila u igri Lino između dve vatre, atletici (trka na 60 metara), 3×3, a odigran je i Coca-Cola kup za dečake i devojčice i turnir u malom fudbalu za dečake 2012. godište i mlađe. Pobednici su se plasirali na Regionalno finale koje se u junu održava u Čačku.

Desetu sezonu Igara prati slogan „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, koji se realizuje sa generalnim sponzorom Igara u Srbiji, kompanijom Dunav osiguranje.

Pogledajte VIDEO reportažu sa današnjeg karavana Sportskih igara mladih:

PR Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Daliborka Delibašić istakla je da, kada su zajedno sa generalnim sponzorom, kompanijom Dunav osiguranje, u martu odlučili da pokrenu ovu kampanju, nisu ni slutili kakav će ona imati odjek kod dece. Edukativni materijal je pripremljen i za učitelje, sudije, trenere, roditelje:

– Za decu smo, pored priče o značaju da svi podignemo svoj glas protiv nasilja, a koju se trudimo da prilagodimo njihovom uzrastu, pripremili i važne poruke. Poruke pišu i deca, one su različite, ali kada vidite rukopisom deteta napisano „Hoću da prestane nasilje!“, to je još jedan znak da je odluka o ovogodišnjem fokusu Igara bila prava.

Priručnike kako se treba ponašati u situacijama izazvanim vršnjačkim nasiljem radila je psihološkinja Biljana Lajović. Na kraju desete sezone Dunav osiguranje će nagraditi najbolje poruke, a deca mogu da šalju i putem mejla pruzamrukunpeodmecemnogu@gmail.com poruke protiv nasilja.

Priliku da ostave svoje poruke protiv vršnjačkog nasilja imaće i učesnici Sportskih igara mladih iz Kraljeva. Autori najkreativnijih poruka na kraju desete sezone biće nagrađeni.

Miloš Simović, pomoćnik gradonačelnika zadužen za sport ocenio je da kada nešto traje celu deceniju, to znači da vredi, jer čovek vredi onoliko koliko se puta izdigao iznad svih poraza:

Sve to ova deca uče na Sportskim igrama mladih, jer je sport odlična priprema za život u budućnosti.

Dragan Đorđević, koordinator Sportskih igara mladih u Kraljevu podsetio je da je Kraljevo danas bilo i domaćin Regionalnog finala Mis turnira u odbojci na koji su stigle i ekipe iz Priboja, Prijepolja, Čačka, Arilja, Bajine Bašte, Nove Varoši… Pobednci turnira izboriće plasman na državno finale koje će se od 10. jula održati u Banji Ždrelo.

Zvaničnici takmičenja danas na otvaranju

Prema oceni Aleksandra Daiševića, predsednika Sportskog saveza u gradu na Ibru, „Kraljevo zaslužuje Sportske igre mladih a i Igre zaslužuju Kraljevo“:

Učestvovao sam ranije kao trener, pa kao pratilac, koordinator za neke sportove, a sada kao predsednik Sportskog saveza i mogu da kažem da nije lako, jer su pripreme duge. Bićemo još srećniji ako deca odavde odu zadovoljna.

U mini anketi koju možete videti u VIDEO prilogu, videćete i kako su nam mališani održali lekciju o tome zašto je sport važan i zašto ima misiju da nas, između ostalog, nauči vrednostima u životu.

   M. M. D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *