Kraljevo: Raspodela novca sportskim klubovima

Najviše sredstava dobiće prvoligaši KK Sloga, OK Ribnica i ŽKK Kraljevo, a zatim FK Sloga i Fudbalski savez Kraljeva

            Gradsko veće grada Kraljeva je danas usvojilo godišnje programe u oblasti sporta i utvrdilo iznose za njihovu realizaciju. Od 95 miliona dinara koliko je ove godine u kraljevačkom budžetu predviđeno za finansiranje sportskih klubova na području Kraljeva, najviše novca će dobiti klubovi koji se u svojim sportovima takmiče u prvoj ligi: KK Sloga 17 miliona dinara, OK Ribnica 12 miliona i Ženski košarkaški klub Kraljevo 10,9 miliona. Gledajući po sportovima, najviše novca 29,9 miliona dobiće  košarka za ukupno pet klubova, od kojih su tri u nižem rangu takmičenja od prvoligaškog.

            Iako je odbojka jedan od kraljevačkih najtrofejnijih sportova, iako imamo Ribnicu kao klub u vrhu Super lige Srbije, koji je i nedavni pobednik Kupa Srbije, iako u prvoj ligi imamo OK Gimnazijalac, i zatim još tri kluba u nižim rangovima takmičenja – odbojka nije na drugom mestu po visini sredstava.

            To je, naravno, fudbal… „najvažnija sporedna stvar na svetu“.

             Izdvojeno je ukupno 20,6 miliona dinara, od toga 8,1 milion za FK Sloga,  7,9 miliona za Fudbalski savez, a ostali novac namenjen fudbalu podeljen je na još pet klubova.

            Odbojka je na trećem mestu po visini sredstava, ukupno 14,5 miliona dinara. Za rukometne klubove je izdvojeno 8,4 miliona, a za borilačke 4 miliona. Zanimljivo je da je na spisku najviše borilačkih klubova, čak jedanaest, a značajnija sredstva dobiće Bokserski klub Metalac 1,3 miliona.

            Bazični sportovi su dobili manje iznose: atletika 2,2 miliona za dva kluba, a plivanje i vaterpolo 2 miliona za takođe dva kluba. Na sličnom iznosu je i auto moto sport sa tri kluba.

R. V.

            U nastavku pogledajte tabelu sa iznosima koje će doiti klubovi i pojedini sportski savezi:

1 komentar za naslov “Kraljevo: Raspodela novca sportskim klubovima

  1. Bruka za slogu koja igra takvu ligu i ima 25 igraca da im se dodeli 8.1m strasnoo

Comments are closed.