OK Ribnica: Uz podršku sponzora pohod na 4 titule (VIDEO)

Uz Odbojkaški klub Ribnica i ove godine će finansijski stajati „Elektromontaža“, „VS Energy“ i hotel „Fontana“. Osvajanjem Kupa Srbije OK Ribnica u Kraljevo dovodi međunarodno CEV takmičenje

            Pod pokroviteljstvom grada Kraljeva u gradskoj kući juče su potpisani ugovori o sponzorstvu koje će Odbojkaškom klubu Ribnica u narednoj sezoni pružiti preduzeća „Elektromontaža“ d.o.o. Kraljevo, „VS Energy DOO“ i hotel „Fontana“ iz Vrnjačke Banje. Ovaj tim stajao je uz OK Ribnicu i u prošlo sezoni, saradnjom su svi bili zadovoljni, pa će biti nastavljena i u narednom ciklusu takmičenja.

Pogledajte VIDEO reportažu:

Prošlu sezonu OK Ribnica je završila osvajanjem Kupa Srbije, što je jedan od najvećih uspeša za 67 godina postojanja ovog kluba. Čelnici i ekipa kraljevačkih odbojkaša u narednu sezonu kreću sa još većim ambicijama – željom da osvoje titule u čak 4 takmičenja: Suprkupu, Kupu Srbije, Prvenstvu Srbije i na međunarodnoj sceni u CEV kupu.

Nakon potpisivanja ugovora između kluba i sponzora, gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je rekao da je OK Ribnica najozbiljniji kandidat da u Kraljevo donese titulu seniorskog prvaka Srbije:

Na početku drugog mandata rekao sam da je naš cilj da do 1923.g donesemo titulu prvaka Srbije u sportu sa loptom i OK Ribnica ima najviše šansi da donese tu dugo čekanu titulu. Zahvaljujem sponzorima, jer su prepoznali ambicije kraljevačkih odbojkaša i lično Dragoljubu Zbiljiću  kao čoveku koji živi za ovaj klub. Nije sve samo u novcu, ali kada iz Novog Sada dolazite na svaku utakmicu, kad verujete u ove momke, oni to osećaju – rekao je Terzić.

Vlasnik „Elektromontaže“ Dragoljub Zbiljić je i predsednik Upravnog odbora OK Vojvodine, aktuelnog prvaka Srbije, ali uspeva da objedini podršku i jednom i drugom klubu:

Dragoljub Zbiljić, vlasnik preduzeća “Elektromontaža” d.o.o. Kraljevo, sponzora OK Ribnica

            – Zašto OK Ribnica može da uspe pre nego neko iz Kragujevca, Niša, ili Novog Pazara? Zato što je domaća privreda, zato što su privatna preduzeća stala uz klub. Ne pričamo više samo o javnim finansijama i ne čekamo više samo da nam država rešava probleme. Vraća nam se struka u srpsku odbojku, neki novi klinci stižu, neki novi igrači su se vratili, ova liga je jaka. Ribnica ima velike šanse i u prvenstvu i u borbi za trofeje, a pre svega u CEV kupu jer je interesovanje javnosti u Kraljevu neverovatno, pozitivna je energija, dobro interesovanje medija, to je sve potrebno da bi igrači shvatili da predstavljaju elitu.

            I hotel Fontana u Vrnjačkoj Banji je produžio sponzorski ugovor na predstojeću odbojkašku sezonu, a direktor Đorđe makuljević je ocenio da je OK Ribnica pokazala vrhunski kvalitet i da će jurišati na sve četiri titule. Ovako velike ambicije i očekivanja od igrača podržao je i prvi čovek stručnog tima Milan Simojlović.

            – Proširili smo upravu kluba, pul sponzora je sve širi, tako da su i naše ambicije sve veće. Ne krijemo to i međusobno se „peckamo“: Super kup, Kup Srbije, šampionat Srbije i CEV kup – idemo ka titulama na sva četiri fronta! Pre samo godinu dana Ivan (Todorović) i ja obećali smo dovođenje Evrope i sveta u Kraljevo i možda je nekome to delovalo smešno, ali ovi ljudi su nam verovali. U novembru ćemo ugostiti ekipu Lineburga u prvom kolu CEV kupa.

            Simojlović je rekao da je za nova takmičarska iskušenja ekipa pojačana sa 2 igrača iz inostarnstva, a posebno raduje da je pokrenuta „školica odbojke“, koja dugo nije radila pri ovom klubu.

            Prvenstvo Srbije u odbojci za najbolje timove u zemlji ove godine će se zvati Banka Poštanska štedionica Superliga 2021/2022. i počeće prvog vikenda u oktobru, a prvo kolo CEV kupa (evropsko takmičenje pobednika nacionalnih kupova) igra se 10. oktobra. Ribnicase sastaje sa nemačkim Linebugrm najpre u Nemačkoj, a 17. novembra revanš je u Kraljevu. Biće to 13. izlazak Ribnice na međunarodnu scenu.

            U takmičarsku sezonu Ribnica kreće sa izmeđenim timom, navodi se na sajtu kluba: Klub su napustili Nejtan Delgajdis, Jovan Vukmirović i libero Lazar Močić. „Redove „musketara“ pojačali su Kanađanin Ksander Ketržinski na poziciji korektora, Dimitrije Pantić na poziciji primača servisa, Branislav Seizović, takođe primač servisa, koji se u matični klub vraća iz subotičkog Spartaka, iskusni srednji bloker Slobodan Milovanović i ruski internacionalac Aleksandar Safonov, srednji bloker. Posebno su srećni u Ribnici što su na teren vratili Vladu Petkovića, bivšeg zlatnog reprezentativca koji ovaj tim čini još jačim“, navodi se na sajtu OK Ribnica.

R. Vesković   

Ostale vesti iz sporta:

Svetski rekord i 12 medalja za Srbiju na juniorskoj Balkanijadi u Kraljevu (VIDEO)

Istorijska bronza mladog Kraljevčanina (VIDEO)

Raspisan Javni poziv za finansiranje sportskih klubova

Ilija Katić – više od pola veka u crno-belom

2 komentara za naslov “OK Ribnica: Uz podršku sponzora pohod na 4 titule (VIDEO)

  1. A Kraljevo, je li i grad sponzor OK Ribnice ili će da naplaćuju korišćenje sportske hale, bili koje ?!?

Comments are closed.