Posle 43 godine OK „Ribnica“ – Kup Srbije!

U Vrnjačkoj Banji, igrači kraljevačkog kluba bili su bolji i u veoma uzbudljivom finalu nacionalnog kupa pobedili ekipu kragujevačkog „Radničkog“ sa 3:1

Odbojkaši kraljevačke „Ribnice“ darovali su večeras svom gradu veliki trofej – pobedu u uzbudljivom finalu Kupa Srbije održanom u Vrnjačkoj Banji! To je prvi pehar „Ribnice“ otkad je Srbija samostalna država, jer je klub 1978. bio pobednik Kupa Jugoslavije, a pre 11 godina u svoje trofeje ubeležio je i pobedu na Balkanskom kupu.

Večeras su igrači „Ribnice“, opšta je ocena, zasluženo trijumfovali, iako je bila evidentna i velika borba igrača kragujevačkog „Radničkog“.

Prvi set završen je rezultatom 25:22 za “Ribnicu”. I drugi su dobili odbojkaši „Ribnice“ rezultatom 25:23. Treći set pripao je odbojkašima „Radničkog“, dok su u četvrtom – odlučujućem, ponovo slavili odbojkaši „Ribnice“ sa 25:23.

Trener igrača „Ribnice“ Milan Simojlović rekao je za Radio Televiziue Srbije da je utakmica bila sjajna:

Milan Simojlović, trener “Ribnice” – snimak ekrana RTS

Ekipa „Radničkog“ uspela je, u trećem setu, posle velike razlike za nas, da se vrati u igru i da nam napravi dosta problema na prijemu servisa. Vratili smo se u četvrti set da pojačamo malo prijem i na kraju je sve bilo u našu korist – rekao je Simojlović, On je ocenio da je ključ velike pobede igrača „Ribnice“ bila vera tima iz Kraljeva u ono što rade.

Kada smo se 3. jula prošle godine Ivan Todorović i ja vratili u Kraljevo iz inostranstva posle više godina, momcima koji su nam verovali rekli smo da nismo došli da ispadamo iz lige već da nešto osvajamo! – uzbuđeno je poručio Simojlović.

Svaki igrač “Ribnice”, zanimljivo je, nosio je na svom dresu lik po jednog igrača koji su sa ovim klubom 1978. godine slavili pobedu u Kupu Jugoslavije!

Čestitamo igračima i upravi Odbojkaškog kluba “Ribnica”!

 M. M. D.