Posetite sutra Sajam sporta u Kraljevu

Na Atletskom stadionu predstaviće se više od 40 kraljevačkih sportskih klubova. Organizatori žele da među publikom bude najviše dece koja će izabrati sport kojim će se baviti

            Sportski savez Kraljeva uz pomoć grada Kraljeva sutra organizuje četvrti Sajam sporta u našem gradu. Prema rečima predsednika ove organizacije Miloša Simovića, učešće je najavilo više od 40 sportskih klubova koji postoje u Kraljevu.

            Svečano otvaranje predvđeno je za 12 časova, a sajam će trajati do 15 časova. Tokom manifestacije klubovi će predstaviti sportove, svoje takmičare i uspehe. Svrha sajma je promocija sporta, bavljenja fizičkim aktivnostima i zdravog stila života.

            – Sajam je namenjen svim Kraljevčanima, a glavna ciljna grupa su nam osnovci od 1. do 5. razreda zato što je to uzrast kada bi deca trebalo da počnu da se redovno bave sportom. Oni će na Sajmu imati prilike da vide sve sportove koje je moguće trenirati u našem gradu, pa i one manje poznate. Možda neko dete nikada nije imalo prilike da vidi kajak, ili sto za stoni-tenis ili kako izgleda kuglanje, ili džudo… Očekujemo da će mnoge škole dovesti učenike, a pozivamo i starije Kraljevčane na ovaj svojevrsni festival sporta u Kraljevu – rekao je za portal KRUG Miloš Simović.

            Tokom Sajma sporta biće organizovano i nekoliko takmičenja da bi posetioci imali priliku da se okušaju u raznim sportovima.

R.V.