Poznat raspored atletskih nadmetanja za vikend

Na državnom prvenstvu za atletičare, 5. i 6. juna na atletskom stadionu u Kraljevu, učestvovaće rekordnih 277 takmičara iz 58 atletskih klubova, koji će se nadmetati u 40 disciplina

Ovog vikenda Kraljevo će ugostiti najbolje atletičarke i atletičare Srbije koji će takmičiti na Prvenstvu države za seniore i seniorke.

Čak 277 takmičara iz 58 atletskih klubova nadmetaće se u 40 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Publika će imati priliku da gleda juniorsku rekorderkuu na 100 m Ivanu Ilić (ČAČ) i našu najbržu seniorsku sprinterku Milanu Tirnanić (CZB).

Dragana Tomašević (SIR) će u bacanju diska braniti titulu državne šampionke dok će u bacanju koplja okršaj imati vodeća juniorka na svetskim rang listama, Adriana Vilagoš (SEN) i Marija Vučenović (SSM).

U skoku uvis Angelina Topić (TJB) i Rokavec Zorana (MLZ) će konkurencijom pomoći jedna drugoj da skoče do najviših visina.

Milica Gardašević (VNS) boriće se za najbolji rezultat u skoku udalj, u konkurenciji od čak 16 atletičarki.

Posle zdravstvenih problema, na stazu  se vraća Elzan Bibić (NOP) koji će sa Nikolom Bursaćem ( HMK)  i Milošem Maleševićem (INĐ) voditi borbu za nacionalnog šampiona na 1500 m.

Boško Kijanović ( BAK) je ambiciozno počeo sezonu, očekujemo napad na lični rekord na 400 m.

Jasmin Halili (CZB) i Slavko Stević ( SSM), dva mladja seniora koji će nastupati na EP U23 će snage odmeriti u skoku uvis, dok će Anja Lukić ( BAK) i Milica Emini ( VNS) pokušati da pomere granice ličnog rekorda na 100 m prepone.

Rame uz rame će se u bacanju kugle boriti Asmir Kolašinac (BAK) i Armin Sinančević (CZB), dok će u skoku udalj rivali biti Strahinja Jovančević (CZB) I Lazar Anić ( RKG).

Pogledajte preliminarnu satnicu:

izvor: Srpski atletski savez

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *