Prijem u gradskoj kući za odbojkaše „Ribnice“ (VIDEO)

Imamo dobru okosnicu ekipe, dovoljan budžet da popunimo igrački kadar koji nam nedostaje, zato – kao i posle osvajanja Kupa Srbije, ponavljam – sigurno je da sledeće sezone napadamo titulu”, obećao je danas trener odbojkaša „Ribnice“ Milan Simojlović

Osvajače 56. Kupa Srbije za odbojkaše, kao i njihove trenere, predstavnike uprave kluba, sponzore primio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, sa saradnicima. On je podsetio da je uspeh koji su pre dve nedelje ostvarili odbojkaši „Ribnice“, posle prošlogodišnjeg uspeha igračica ŽKK Kraljevo, koje su osvojile Kup Srbije, ovogodišnji uspeh kraljevačkih „musketara“ – najveći uspeh u istoriji kraljevačkog kolektivnog sporta i da se to od njih i – očekivalo.

Pogledajte video prilog:

Nadam da ćete nas vi radovati i u narednih nekoliko godina i da ćete doneti i dugo čekanu titulu prvaka Srbije. Imamo odličnu saradnju lokalne samouprave, uprave kluba i sponzora koji su se trudili da pomognu razvoj odbojke na teritoriji Kraljeva, jer naša preduzeća ne treba da misle samo na profit, već da ulažući u sport i kulturu pokazuju društvenu odgovornost – ocenio je gradonačelnik Kraljeva.

Najnoviji uspeh odbojkaša čekan je u Kraljevu 43 godine. Bo je to, naime, prvi pehar „Ribnice“ otkad je Srbija samostalna država, jer je klub 1978. bio pobednik Kupa tadašnje Jugoslavije, a pre 11 godina u svoje trofeje ubeležio je i pobedu na Balkanskom kupu.

Jelena Antonijević, predsednica OK „Ribnica“ i prva žena na toj poziciji od 1954. godine, ocenila je da su rad, energija i trud koji su u klubu uložili ove sezone – urodili plodom. Ona se zahvalila na podršci Gradu Kraljevu i sponzorima: preduzećima „Elektromontaža“ i „VS Energy“, ACD „Živanović“ Kraljevo, hotelu „Fontana“ iz Vrnjačke Banje i „Dunav osiguranju“.

Jelena Antonijević, predsednik OK “Ribnica”

Ovo nam je velika motivacija da idemo ka daljim uspesima i pobedama – ocenila je predsednica kluba.

Zadovoljstvo zbog pomoći grada i sponzora nije krio ni trener Milan Simojlović koji je ocenio da je ta podrška omogućila stvaranje stabilna atmosfere u klubu koja je, kako je rekao, rezultirala osvajanjem trofeja.

Oni su na svaku našu ideju i zahtev zaista bezuslovno odgovorili i izašli nam u susret minimum 100% više nego što su bila naša očekivanja. Na kraju se sve to isplatilo isplatilo osvajanjemo Kupa i ostvarenjem onoga što se čekalo čekalo jako dugo u Kraljevu. Ono što se ne vidi, to je ono što je iza kamera: reorganizacija, jer smo uz njihovu pomoć uspeli da klub zaista stavimo rame uz rame sa vodećim klubovima u Evropi – ocenio je Simojlović, dodajući da „Ribnica“ sada ima dobru okosnicu ekipe, dovoljan budžet da popuni igrački kadar koji nedostaje i da, sigurno sledeće sezone – napada titulu.

Milan Simojlović, trener OK “Ribnica”

U ime sponzora obratio se direktor kraljevačke „Elektromontaže“ Dražen Pjeranović, koji je istakao da su ponosni na odluku da ovo preduzeće početkom igračke sezone postane sponzor odbiojkaša „Ribnice“, a još više što je ova godina donela trofej „Ribnici“ i Kraljevu. Govorio je i Đorđe Makuljević, direktor vrnjačkog hotela „Fontana“,  koji je izrazio nadu da je ovo tek početak jedne višegodišnje saradnje čiji je cilj – napad na državnu titulu.

Istorijski uspeh odbojkašima „Ribnice“ čestitao je i Miloš Simović, predsednik Sportskog saveza Kraljeva, koji je ocenio da je osvajanje Kupa Srbije „plod zajedništva, poštovanja i uvažavanja kojim su uprava i igrači  ovog kluba zadali domaći zadatak i postali svim ostalim sportskim klubovima na teritoriji grada Kraljeva“.

M. M. D.

1 komentar za naslov “Prijem u gradskoj kući za odbojkaše „Ribnice“ (VIDEO)

  1. Porediti klub Ribnica iz stare Jugoslavije i sad je neumesno.Uspeh nije loš a vrednosti ga toliko je preterivanje..

Comments are closed.