Promene na čelu Vaterpolo kluba Kraljevo

Predsednik Vaterpolo kluba je Milan Genčević. Prioritet novog rukovodstva biće borba za izgradnju zatvorenog bazena, a do tada – borba za opstanak kluba u otežanim uslovima za treniranje

            Na vanrednoj Skupštini Vaterpolo plivačkog kluba Kraljevo izabrana je nova uprava i obavljene statutarne izmene u skladu sa Zakonom o sportu. Tako je od 1. novembra zvaničan naziv kluba Vaterpolo klub Kraljevo, jer zakon ne dozvoljava dve grane sporta u jednom klubu. Ali, nema bojazni da će se bilo šta promeniti u aktivnostima u klubu – kao ogranci kluba ostaju plivanje, obuka neplivača, korektivno plivanje.

            Za novog predsednika izabran je Milan Genčević, dosadašnji sekretar, koji je u klubu od prvog dana njegovog osnivanja marta 1994. godine. On je na mestu predsednika zamenio dr Aleksandra Macana, koji ga je, kako kaže Genčević, i predložio za ovu funkciju. O planovima novi predsednik kaže:

Pogledajte VIDEO:

            – Cilj nove uprave je da održi stabilnost i visok renome koji je klub izgradio za ovih 27 godina postojanja. Naš prioritet biće nastavak borbe za izgradnju zatvorenog bazena. Klub je u teškoj situaciji zato što nemamo takav objekat. Imamo više od 120 članova, a nikad manje uslova za rad: zbog promene politike poslovanja hotela „Breza“, tamo ne možemo više da treniramo i u zimskom periodu sve aktivnosti realizujemo na bazenu u Sportskom centru Kruševac. Svakog vikenda 2 velika autobusa iz Kraljeva odvoze 120 devojčca i dečaka na trening u Kruševac.

            Nedostatak zatvorenog bazena skoro tri decenije koči razvoj vaterpola i plivanja u Kraljevu: 12 generacija kraljevačkih vaterpolista osvajalo je prvo mesto u drugoj ligi i nijedna od tih generacija nije imala prilike da se okuša u prvoj ligi, jer vrhunska državna takmičenja moraju biti na zatvorenom bazenu.

            Genčević kaže da ni finansijska situacija nije zadovoljavajuća, jer 1,5 miliona dinara iz gradskog budžeta nije dovoljno. On procenjuje da je neophodno 2,5 miliona dinara za normalno funkcionisanje kluba.

            I pored svih tih izazova, Vaterpolo klub Kraljevo je iznedrio reprezentativce, kao i igrače stasale za prvoligaški nivo, jer u ovom trenutku nekoliko vaterpolista poniklih u Kraljevu igra u prvoligaškim klubovima, kao što su: Crvena zvezda i Partizan, Radnički, Proleter, Zemun…

            Na vanrednoj Skupštini za potpredsednika kluba izabran je Prvoslav Pajević, a izabrani su i novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

Klub ne zaboravlja one koji su uložili godine truda, pa je titula počasnog člana kluba dodeljena Momčilu Đorđeviću, dugogodišnjem sportskom vaterpolo radniku. Osim starog i novog rukovodstva, Skupštini su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave,  Sportskog saveza Kraljeva, kao i roditelji ideca članovi VK Kraljevo.

Sa skupštine Vaterpolo kluba Kraljevo

            Preporučujemo vam da na portalu KRUG pročitate tekst Vaterpolo i plivanje u Kraljevu, to vam je čista ljubav…, u kom smo pisali o entuzijazmu kojim se godinama međusobno „hrane“ ovaj klub i mladi Kraljevčani.

R.V.