Sportske igre mladih: finale Coca-Cola kupa odigrano u Kraljevu

Samo ove godine u Srbiji je u ovom kupu učestvovalo više od 44.000 mladih fudbalera i fudbalerki

Kraljevo je, u Hali sportova u Ribnici, bilo domaćin finalnih utakmica najmasovnijeg evropskog amaterskog turnira u malom fudbalu – Coca-Cola kupa, koji je deo Državnog finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Samo ove godine u Srbiji je u ovom kupu učestvovalo više od 44.000 mladih fudbalera i fudbalerki.

U završnici devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, u našem gradu, snage su odmerili dečaci i devojčice 2006. godište i mlađi.

Pobednika finala i plasman na Međunarodnu završnicu u Splitu, između fudbalerki iz Novog Pazara i Kruševca, odlučio je jedan gol – Kruševljanki, nakon četiri godine učešća na turniru. Novopazarski Ženski fudbalski klub, osnovan krajem novembra prošle godine, na terenu je bio izjednačen sa devojčicama ŽFK „Napredak“ iz Kruševca, koji postoji više od 30 godina i u kojem trenira više od sto devojčica.

Finale za dečake završeno je sa mnogo više golova. Ekipa iz Surdulice „Kolumbija“, rezultatom 4:1, savladala je ekipu „Petrovac na Mlavi“. Za momke iz Surdulice plasaman na Međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih je jedan od najvećih uspeha. Bili su drugi na turniru u svom gradu, ali su dobili wild card jer je Surdulica bila domaćin Regionalnog finala.

foto – Sportske igre mladih

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je pozdravio finaliste, goste turnira i organizatore Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, sa kojima Kraljevo već niže godine uspešne saradnje, na veliku radost najmlađih Kraljevčana.

On je najboljim SIMOVCIMA uručio i medalje, zajedno sa proslavljenim fudbalerom Dragišom Binićem, regionalnim direktorom Sportskih igara mladih Tihomirom Gudićem, predsednicom Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marijom Mihajlović, generalnim direktorom kompanije Coca-Cola Hellenic Svetoslavom Atanasovim, predsednikom opštine Arilje Predragom Maslarom.

foto – Sportske igre mladih

Susret najboljih SIMOVACA iz sve tri zemlje učesnice Igara – Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, zakazan je od 15. do 20. avgusta u Splitu.

Na Međunarodnoj završnici u Splitu i Kraljevo će imati svog predstavnika – na turniru u tenisu, Kraljevčanin Bogdan Milićević osvojio je zlatnu medalju.

foto: Sportske igre mladih

izvor: sajt grada Kraljeva