Sportske igre mladih Srbije: Trijumf kraljevačkih rukometašica i košarkašica!

Pionirske ekipe ŽRK „Metalac“ i  ŽKK “Kraljevo“ prvakinje su Srbije na Sportskim igrama mladih i predstavljaće našu zemlju na završnom takmičenju u Splitu

            Iako se ženskom sportu u Kraljevu posvećuje malo pažnje i ni izdaleka ne ulaže kao u muške ekipe, mlade kraljevačke sportistkinje još jednom su dokazale svoj visoki kvalitet i entuzijazam. Ekipa Ženskog rukometnog kluba „Metalac“ generacija 2006. trijumfovala je i na Sportskim igrama mladih, državnom takmičenju koje je juče završeno na Zlatiboru. Podsećamo da je mlađa selekcija rukometašica “Metalca”, 2008. godište, ovog proleća postala zvaničan prvak države u svojoj konkurenciji.

Pobednice Sportskih igara mladih Srbije: rukometašce “Metalca” sa trenerom Aleksandrom Nestorovićem

            I tim Ženskog košarkaškog kluba “Kraljevo” osvojio je šampionsku titulu na državnom finalu na Zlatiboru, pa će se obe ekipe naći na sveukupnom finalnom takmičenju Sportskih igara mladih, koje se održava u Splitu u avgustu. 

Pobednički tim Ženskog košarkaškog kluba “Kraljevo”

            Značajan uspeh ostvarile su i odbojkašice pionirskog uzrasta kraljevačkog „Tehničara“, koje su osvojile drugo mesto pošto su juče od „Partizana“ izgubile finalnu utakmicu, a odbojkaši „Tehničara“ zauzeli su treće mesto.

Osvajačice srebrne medalje na Sportskim igrama mladih Srbije: odbojkašice OK “Tehničar” sa trenerom Aleksandrom Daiševićem

            Sportske igre mladih okupljaju sportiste pionirskog uzrasta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Osnovane su u Hrvatskoj, pre 25 godina, pre 11 godina se priključila BiH, a pre 8 godina i Srbija. Kraljevo već ima prvake finalnog nadmetanja Sportskih igara mladih: Ekipe OŠ „Dimitrije Tucović“ dva puta su bile sveukupni prvaci takmičenja, poslednji put su se sa zlatom vratili prošle godine sa finala održanog u Sarajevu.

R.V.

Fotografije: A. Nestorović, OK „Tehničar“