Sportske igre mladih u utorak u Kraljevu

Pobednici državnog finala, koje će se održati na Zlatiboru, i ove godine idu na veliku međunarodnu završnicu u Split, gde ih, pored sportskog dela, očekuje druženje sa vršnjacima iz regiona

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nastavlja svoj put po Srbiji. U utorak, 11. maja, Kraljevo će biti grad domaćin ove manifestacije, koje je već posetila Priboj, Zlatibor, Arilje, Šabac, Zrenjanin…

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na našim prostorima. Ove godine Igre proslavljaju svoj 25. rodjendan, osnovane su u Hrvatskoj, u BiH je počela jedanaesta sezona,  dok se u Srbiji organizuju osmi put.

Ove godine održavanje ovih igara podržao je Grad Kraljevo i Sportski savez Kraljeva. U gradu na ibru deca će se takmičiti u atletici, basketu, odbojci (ž), u igri “između dve vatre” i u fudbalu. Za ostale sporoive, šah, tenis, stoni tenis, odbojka na pesku, rukomet i odbojka (m), takmičenja se održavaju na regionalnom nivou uz podršku Saveza za školski sport Srbije. Plamen prijateljstva, na svečanom otvaranju na Trgu srpskih ratnika, u 10 časova, zapaliće najmlađi I najuspešniji učesnici Sportskih igara mladih.

U sve tri države, za decu je sve besplatno. Pobednici Državnog finala, koje će se održati na Zlatiboru, i ove godine idu na veliku Međunarodnu završnicu u Split, gde ih pored sportskog dela, očekuju druženje sa vršnjacima iz regiona i uživanje na splitskim plažama, odakle se nose najlepše uspomene.

Takmičenja se održavaju uz maksimalno poštovanje svih epidemiloških mera.

Generalni sponzor igara je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno. Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.